ОСВЕТА ЗА ФИЛМ: Српски винар на удару арнаутских харачлија

Пише Божидар Зечевић

10. 12. 2022. у 07:15

НАЈНОВИЈИ арнаутски зулум догађа се у Великој Хочи поводом филма "Чекајући Хандкеа", зато што је вредни српски винар Срђан Петровић пружио гостопримство нобеловцу Петеру Хандкеу у својој чувеној кући и винарији, а Горан Радовановић о томе снимио диван и болан филм.

ОСВЕТА ЗА ФИЛМ: Српски винар на удару арнаутских харачлија

Новости

У том филму девојчице и стари хармоникаш певају о лепотама ораховачког краја и древним немањићким временима када је вино одавде текло "винотоком" равно у дворове српског краља и цара. Шиптари то нису могли да забораве и дуго су вребали прилику да се Петровићу освете. Чекали су знак, који је јуче дошао из Приштине, уочи општег погрома Срба на Кососву и Метохији, који најављује масовни и илегални упад албанских специјалаца у четири српске општине на северу Косова. Тако је и у питому Хочу упала разуларена и до зуба наоружана ордија у панцирима и шлемовима, у друштву до сада невиђених "цариника" у џиповима са италијанским натписима "dogana" и насрнула на приватно имање породице Петровић без икаквог судског налога или решења, без икаквог законитог покрића, онако, дивљачки, као у турска времена, за земана надалеко чувених зулумћара. И овде су се, додуше, нашли неки аустријски делегати Кфора, који су брзо ишчезли у виду ластиног репа. Заштита приватне имовине ионако не спада у њихов делокруг, јер се иста увелико плени и отима широм ЕУ. А и шта би могли да раде, кад су посао овде давно обавили њихови дедови и прадедови остављајући нам овај белај, али педантно пазећи да се он и данас изврши у корист српске штете.

Надалеко одјекују врисци Дане, мајке Милана Петровића ("Пустите нас да живимо"!) који је решио да се са крова баци ако шиптарска банда провали и опљачка кућу. Мислите ли да камера није забележила селфи и церекање оне девојчуре у њиховој униформи, која је врискала: "Ово вам је освета!" Још даље се чује и види филм, чији наставак следи и који ће се као универзална аудиовизуелна порука обратити свету. Свет ипак није "колективни Запад" него милиони отворених очију и ушију који ће видети огољену, бестијалну силу на делу. Планета, срећом, није Кфор. Филм има ретко својство да траје дуже од тоталитарне цензуре. Он опет показује да су на Косову и Метохији дуге цеви спремне да запуцају на голоруки народ. Мислите да неће?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

БИЛО МИ ЈЕ МНОГО ТЕШКО: Јелена открила какав је Новак отац