ПИРОМАНИ: Каква бомба ће експлодирати из НАТО пакета увијеног у украсни папир

Милица Станојковић

02. 12. 2022. у 07:00

КРЕИРАЈУЋИ климу подела, по принципу завади па владај, посеј зрно раздора, па убирај плодове док се други сукобљавају, шема је по којој савршено функционише НАТО. Тако и сада, након што су "узорали све њиве" и позиционирали се где год су могли, прелазе на ширење политичког утицаја. Изабрана је Босна и Херцеговина, у којој се формира влада, па је тајминг савршен.

ПИРОМАНИ: Каква бомба ће експлодирати из НАТО пакета увијеног у украсни папир

Милица Станојковић

Зато је уследила најава генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга да намерава да пружи пуну подршку земљама које су "озбиљно угрожене руским утицајем", као што је БиХ, јачањем безбедносних институција и изградњом капацитета.

Користећи рат у Украјини као алиби, а наводно јачајући отпорност земље, НАТО заправо намерава да у фотеље владе угура своје пулене који би БиХ повели ка чланству у војном савезу. Томе се Бањалука, која је одавно увидела мамац, оштро противи. Из Републике Српске отворено поручују: НАТО није чувар ни територијалног интегритета, нити суверенитета БиХ, а Руска Федерација се поштује исто као и други.

И у јужној српској покрајини, кроз мисију Кфора, НАТО је спреман "као запета пушка" да интервенише у случају да стабилност буде угрожена. Лицемерно позивају да се о разликама између Београда и Приштине дискутује на конструктиван начин. О тој конструктивности и компромису говоре они који су се бескомпромисно сукобљавали где год је њихова чизма крочила.

На крају, ево, спремају и "пакете помоћи", нудећи асистенцију при отпору страним утицајима. Само је питање када ће и каква бомба да експлодира из тог пакета увијеног у украсни папир. Ако се то догоди, нема сумње, први ће притрчати да гасе пожар. Јер, пиромани су увек близу ватре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВИШЕ од три деценије провео је иза волана градских аутобуса, а последњих девет бринуо је о превозу путника из Мас Саура, места смештеног западно од центра Барселоне.

01. 03. 2024. у 17:05

Коментари (2)

ОВК ГА ЈЕ ОТЕЛА 1998. ГОДИНЕ: Сведочење Небојше о томе како је преживео 40 дана заточеништва (ВИДЕО)