БОРЈАН: Неки ће рећи - навијачи као навијачи. А, да ли је само то?

Снежана Ровчанин Томковић

29. 11. 2022. у 07:10

ИМАЛИ су навијачи "коцкастих" све разлоге да се радују. Мало, мало, па гол. Рапсодија. На крају 4:1 за Хрватску против Канаде. Али, није то био главни стих у песмама са трибина стадиона "Калифа" у Дохи. Није то била ни главна вест са ове утакмице. Нажалост.

БОРЈАН: Неки ће рећи - навијачи као навијачи. А, да ли је само то?

Новости

Вест је да су се Хрвати, или макар већина њих, сјатили из свих крајева света да подсете Милана Борјана, голмана Канађана и Црвене звезде, да је са породицом, као дете, био у колони протераних Срба из Книна. Да уме да вози трактор "Џон Дир". Да је усташа. Викали су: "Борјане, Турчине!" Па, онда још нешто што се римује.

Кад год се са звучника чуло његово име, кренуле су синхронизоване увреде. Помињали су и целу породицу Борјан. Чему то? Да ли је било важније да се кличе Крамарићу, Ливаји и Мајеру или да се на другом крају света, на фудбалској смотри у Катару чује да је Хрватска протерала Борјана, који је нови дом после страхота рата нашао у Канади. Изгледа ово друго. Јер, за случај да их Борјан није чуо, послали су му и гомиле телефонских порука.

Више од две хиљаде.

Неки ће рећи - навијачи као навијачи. А, да ли је само то? Има ли овде политичке конотације на који су брзином муње, кад год се чула реч Косово, реаговали супервизори ФИФЕ? Где су сада они који тако "демократски" спорт бране од политике? Или је, ипак, подсетницима на нечије страдање дозвољено место на трибинама било да се играју клупске или репрезентативне утакмице? И да ли то фер-плеј?

У једном тренутку, када више није могао да трпи увреде са трибина, одговорио је хрватским навијачима показавши им три прста. Назвао их је примитивцима.

Можда из ФИФЕ и стигне вест да је Хрватски ногоментни савез опоменут због понашања навијача који су са трибина вређали Борјана. Канађанина, не Србина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

МИХИН БРАТ ОТКРИО: Зашто Аријана није дошла у Београд - ко ће од Синишине породице бити на трибинама