ГЕНОЦИДНИ ПОПИС: Туђман би био задовољан - Срби се изјашњавају као Хрвати да би олакшали себи живот

Борис Субашић

15. 11. 2022. у 07:00

РЕЗУЛТАТИ пописа у Хрватској по коме се број Срба драстично умањио, док је број Хрвата православаца са 16.647 из 2011. енормно порастао на 30.000 верника, сведоче о двоструком процесу промене идентитета, "пузајућем похрваћивању".

ГЕНОЦИДНИ ПОПИС: Туђман би био задовољан - Срби се изјашњавају као Хрвати да би олакшали себи живот

Новости

Преостали Срби, нарочито у хрватским градовима, мимикријски се све чешће изјашњавају као Хрвати да би олакшали свакодневни живот скидајући стигму "антидржавне мањине". Да би олакшали савест, они не мењају православну вероисповест, што иде наруку обновитељима такозване Хрватске православне цркве из времена НДХ, по којој су тамошњи православци "Власи", а не Срби, којих у Хрватској "никада није ни било".

И овај попис доказује научни аксиом да су подручја конверзије вера и нација по правилу позорнице злочина, који су једнако страшни и када су притајени. Овај процес дугог трајања започет је у кухињи Марије Терезије, царице строго католичког Хабзбуршког царства, када су му постали непотребни слободни српски крајишници у областима где је османска опасност минула. Беч је уочио да је српска црква била не само религиозна, већ пре свега национална институција и почео систематски притисак да се Срби поунијате и покатоличе, јер су уз промену вере аутоматски мењали и националност.

За расрбљавање Срба најефикасније су коришћени Срби конвертити, међу којима је најзначајнији Анте Старчевић, који данас има статус "оца хрватске нације". Програм његове Хрватске странке права био је ширење мржње према Србима које је називао "нечистом пасмином" и препоручивао њихову асимилацију. Министар у НДХ Миле Будак је 1941. то само поновио: "Један део Срба побићемо, други део ћемо протерати, а остале ћемо превести у католичку веру и тако претворити у Хрвате." Да је Туђман завршио геноцид сведоче резултати пописа.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (8)

МАРИЋ, БИКОВИЋ, КОСТИЋ... Колико су високи наши глумци?