БАРУТ

Горан Чворовић

16. 08. 2022. у 12:00

ОБЕ стране морају одмах да прекину међусобна непријатељства и опасне изјаве и да се понашају одговорно. То је "мудра" порука ЕУ поводом дешавања на КиМ.

БАРУТ

Новости

У тренутку када и најмања искра прети да поново запали балканско буре барута, нису нашли за сходно да кажу ишта паметније, него да, противно природним законима, повлаче паралеле и знакове једнакости када и слабовид увиђа да клатно опасно нагиње на једну страну. То је једначина са свим познатим вредностима, у којој је установљен чак и тачан датум када ће почети да се ремети крхки мир, уз флагрантно кршење бриселске формуле о слободи кретања.

Недавни пораст запаљиве реторике између званичника Београда и Приштине, а посебно изјаве о рату и сукобима на Западном Балкану, изазивају велику забринутост, поручују даље из Берламона, уз претњу да ће високи политичари двеју страна бити одговорни за сваку ескалацију. Ваљда је тој запаљивој реторици нешто претходило? Амерички амбасадор Кристофер Хил је поручио да су ратови почињали око земље, новца, чак и лепе жене, али да би ово био први рат који би започео због регистарских таблица. Али, регистарске таблице одређују земљу из које долазите.

Изађите, у Бриселу, из уравниловке и млакоњства! Чак је и "Њујорк тајмс" недавно признао да Србија нема агресивне намере. Свима је то јасно, осим европској администрацији. Када дође до насиља у породици, утврђује се виновник. За крађу, кажњава се лопов. Приликом судара, прави се записник. Само се, ваљда, код Тријумфалне капије у Паризу, где се без икаквих разделних трака улива чак дванаест великих булевара, одговорност за удес по правилу дели попола. Па и тамо, када би се неко намерно залетео у масу возила, кривица би зачас била установљена. Кривац је крив свугде, осим, изгледа, у Бриселу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СМОКИ ИМ БИО КАО ОТАЦ, АЛИ НИЈЕ СВЕ БИЛО БАЈНО: Бес на снимању искаљивали на нама! Катарина Радивојевић хтела да напусти глуму