СРБОФОБИМА СМЕТАО ТЕМЕЉНИ УГОВОР: Мило зауставио послушнике - Црна Гора има важнијих питања

Милутин Секуловић

02. 07. 2022. у 12:00

СРПСКА православна црква и држава Црна Гора, упркос бројним десетогодишњим опструкцијама некадашњих црногорских челника које су често "мирисале" на шовинизам, извесно је, потписаће Темељни уговор којим ће бити регулисани међусобни односи и статус Цркве у овој држави која је настала под њеним окриљем.

СРБОФОБИМА СМЕТАО ТЕМЕЉНИ УГОВОР: Мило зауставио послушнике - Црна Гора има важнијих питања

Новости

Остало је да се текст Уговора, којим се СПЦ у Црној Гори признаје правни континуитет од 1219, "овери" у Влади Црне Горе и Светом синоду СПЦ и да се потпише у Црној Гори, где љути противници Цркве и свега што има предзнак српског најaвљују чак и "обурдавање" Владе млађаног премијера Дритана Абазовића.

Велики удео у томе имају министри одбране и дипломатије, Рашко Коњевић и Ранко Кривокапић, познати по србофобији, чији СДП са свега два посланика има минорну улогу у новој скупштинској већини, али и у народу. То се видело и на протесту њихових и присталица "суверенистичког" блока пред Владом, где их је било свега тридесетак.

- Темељни уговор је обавеза државе! Уколико неко због тог уговора жели да руши владу, то ме не интересује - поручује Абазовић министрима, њиховим истомишљеницима, "комитама" и екстремистима из ДПС, који су се протеклих пар дана из петних жила упирали не би ли преко Темељног уговора и приче о "доминацији СПЦ над државом Црном Гором и њеном окупацијом", из темеља пољуљали Владу.

Међутим, сасвим (не)очекивано, огласио се и председник Црне Горе и лидер ДПС Мило Ђукановић, који је својевремено причом о оснивању партијске цркве и пробудио хистерију према СПЦ, свештенству и верном народу.

- Питање Темељног уговора није најважније питање за Црну Гору и њену будућност и треба спустити тензије - поручује сад, дајући тако знак својим шокираним бојовницима да је време да батале празну причу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу