СРБИЈА "ПРОЗАПАДНО КАПИТАЛИСТИЧКО ДРУШТВО": Како смо од гиганата стигли до "Фијата" и губитника

Душан Стојаковић

24. 06. 2022. у 12:00

КАКО смо само журили да раскинемо са токсичним социјализмом. Да постанемо право прозападно капиталистичко друштво.

СРБИЈА ПРОЗАПАДНО КАПИТАЛИСТИЧКО ДРУШТВО: Како смо од гиганата стигли до Фијата и губитника

Новости

Ћутали смо док су мангупи будзашто крчмили најлепше плодове српске научне памети.

Генијални ПКБ истранжирали, бачку фабрику, вреднију од нафтне индустрије, претворили у пунионицу пива сумњивог квалитета... Списак наших глупости је безграничан.

Кад су године намењене тољењу глади скакаваца минуле и када се кренуло у реиндустријализацију, обнову и развој похабане инфраструктуре наше једине земље, десио се и "Фијат". Шумадијски "500Л". Генијални изум експерата из кризних штабова никоме више није занимљив. Требало је да, како млади кажу, обрне игрицу. Је ли? Није! Зашто?

Зато што су тржишну причу заговорници регионализације и јаке Србије замрачили, по српске пореске обвезнике изузетно лоше чланове уговора са поменутим гигантом.

Добро је да су Крагујевчани добили посао. Да су деценију солидно живели. Али, зашто, браћо, шест сати блокирате нас у Београду? Јесмо ли ми и зашто криви? Зато што смо плаћали порез и учествовали у вашем дојучерашњем миру? Дођоше вам на блокаду гости.

Политичари. Браћа оних експерата. Нисте их питали ништа. Колико су, на пример, грађани Србије морали да плате за овај посао? Ни они не рекоше много. Поготово онако зелени, не објаснише како, као ортодоксни еколози, бдију над моторима са унутрашњим сагоревањем?!

Тражите Вучића? Иако вас није поставио у ту и такву ситуацију - одазвао се. Нека решава! Али, сви бисмо ми имали много више разумевања да своја права и на такав начин не тражите у тренутку кад Грузија на путу ка ЕУ треба да престигне Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца