ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА: Курти и Рама се више и не труде да замаскирају тежње ка “великој Албанији”

Драгутин Стевановић

01. 12. 2021. у 09:58

Кораци ка остварење албанског сна, гле чуда, већ дуже се правдају европским принципима о повезивању људи, робе и услуга

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА: Курти и Рама се више и не труде да замаскирају тежње ка “великој Албанији”

Новости

ТЕШКО се суздржао Курти, видело се и по титравом осмеху, да ускликне - још мало па смо једно. Албанија и тзв. Косово потписали су 13 нових споразума којима се повезују и којима се практично додатно укидају линије раздвајања.

Упркос томе што су Курти и Рама овога пута досеткама и причама о референдуму о уједињењу "једног дана" покушали да замаскирају главну поруку, мастило из оловака којим бришу наводне економске баријере све се више разлива по границама "велике Албаније". А све се дешавало у јеку прославе дана албанске заставе, које су се, заједно са обележјима ОВК, вијориле широм Косова, док је Курти чашћавао народ гратис нерадним даном, иако тај празник Приштина није озваничила.

Сви ови кораци ка остварење албанског сна, гле чуда, већ дуже се правдају европским принципима о повезивању људи, робе и услуга. Да ли је Брисел био заслепљен призором "међукомшијске сарадње" по европском рецепту, тек из ЕУ нико, чак ни дуплим трептајем, није показао трунку живота, присебности и рационалности да укаже на опасност која се надвија над целим регионом.

Европски званичници су можда занемели и зато што су се нашли у ситуацију да немају две стране како би их подједнако изгрдили. Или су ћутали, јер су поједине земље Уније које не гледају благонаклоно на иницијативу "Отворени Балкан" и економском повезивању региона које предводи Србија, добиле савезника.

Ако је тим борцима за лажну равнотежу О.К. ово што раде Приштина и Тирана, онда нека кажу: Зашто од Србије тражите да црта границе по својој територији, да ампутира Косово како би ушла у ЕУ? И како вам не смета пројекат "велике Албаније", а скочите чим се помене јачање веза Београда и Бањалуке?!

Одговорите коначно, јер све ово прелази границе - разума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)