ПРЕВАРЕНА МИЛАНКА: Ход по трњу Срба са КиМ којима су Албанци узурпирали имовину у доказивању својих права

Драгана Зечевић

02. 11. 2021. у 10:36

Познато је да пред судовима на Космету за Србе нема правде, поготову ако се дрзну да затраже власничко право

ПРЕВАРЕНА МИЛАНКА: Ход по трњу Срба са КиМ којима су Албанци узурпирали имовину у доказивању својих права

Новости

ФАЛСИФИКОВАНИМ смртовницама предака, лажним изводима и личним картама рођака, Миланки Дујовић Терзић из Пећи је преотето и продато имање у околини Пећи. Сада она и још петоро наследника плаћају судске трошкове и адвоката како би потврдили тапију над дедовином. Са истим проблемом се суочава и Ђокица Станојевић из Ђаковице. Албанац који је уз лажне документе имовину преписао на себе у катастру у Ђаковици, није је препродао, тако да је Станојевићева борба за иметак, о чему поседује и потврду некадашње Унмикове Агенције за имовину, за нијансу лакша од Миланкине.

Међутим, не зна се колико ће трајати мукотрпан пут за истину ово двоје, али и још око 80.000 Срба и неалбанаца којима је на неки начин преотета и узурпирана имовина. Познато је да пред судовима на Космету за Србе нема правде, поготову ако се дрзну да затраже власничко право. Тада ће многи од њих бити чак и ухапшени. Суд ће поверовати узурпатору да су Срби, прави власници имовине, наводни ратни злочинци. Некима се, попут Миланке, и посрећи, па лажним сведоцима проради савест и признају да су лагали, а она је у притвору провела петнаестак дана. Међутим, бројни су примери да се Срби због жеље да докажу власништво или не желе да продају имовину Албанцима, осуде и на вишегодишње казне. Попут Марка Симоновића, младића из Приштине који је одлежао петогодишњу казну јер га је Албанац, који му је узурпирао, а потом срушио кућу у приштинском насељу Сунчани брег, оптужио да је као малолетник убијао Албанце?!

Не чуде више лажни сведоци и поступци косовских судова. Чуди међународна заједница која се заклиње да је право на властиту имовину неприкосновено, али која ни после пет година не може да "приволи" албанске власти да поврате 24 хектара имања Високим Дечанима.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)