МУРАЛ: Михајло Храстов, осуђени ратни злочинац, одраз је дела њихове државе у огледалу

Драган Вујичић

22. 09. 2021. у 13:00

ПРЕДРАТНИ беспосличар и из петог пута осуђени ратни злочинац Михајло Храстов у родном Карловцу добио је - мурал.

МУРАЛ: Михајло Храстов, осуђени ратни злочинац, одраз је дела њихове државе у огледалу

Новости

Та особа која је 21. септембра 1991, на Коранском мосту из аутоматске пушке стрељала 13, а преклала двојицу разоружаних резервиста тадашње Југословенске народне армије, нови је хрватски "ратни светитељ", а мост где су се он и његове колеге из Специјалне хрватске постројбе "ваздигли" у подвигу, ускоро ће се звати Гром - да се "јунаштво карловачких специјалаца" не заборави.

Комплетну светковину око слављења злочина и злочинца финансирају хрватски бранитељи, а помиње се да су кесу одрешили и навијачи!

Рат је велика несрећа. Сваки је мање-више пун злочина. Како је објашњавао Швајцарац Арчибалд Рајс, оснивач криминалистичке науке, у сваком народу отприлике подједнак је проценат (промил) људског гада који ратне прилике користи за задовољење личне патологије.

Таквих је у последњем рату било и међу Србима, али никоме није падало на памет да српске зидове осликава протретима рецимо Дражена Ердемовића, "Пауцима" и сличним. Такав филм у Србији, Богу хвала, није гледан.

У Хрватској опет, њихов председник Зоран Милановић недавно рече, да се неће гледати ни филм да 14 хрватских високих официра одговарају у судовима Босне и Херцеговине за злочине над хиљадама Срба почињених 1995. године у Гламочу, Грахову, Мркоњић Граду...

И када Хрвати већ неће да гледају "филм правде", нека гледају мурал у Карловцу. Михајло Храстов је одраз дела њихове државе у огледалу. Али, то је већ тема којом би требало да се позабаве психијатри и психолози. Јер, криминалистичка наука, нема сумње, из ових случајева већ је добила добру грађу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Велики повратак Доналда Трампа у Белу кућу – ово се дешава једном у 130 година!