ЕКРАН: Ђилас тражи термине на РТС и РТВ у којима ће опозиција гостовати сама

Снежана Ровчанин Томковић

21. 09. 2021. у 13:00

ДОМАЋИН позвао госте, па се на њих наљутио. Још се чуди што су уопште долазили.

ЕКРАН: Ђилас тражи термине на РТС и РТВ у којима ће опозиција гостовати сама

Новости

Сад целом селу прети да ће их прецртати само ако реч проговоре са "незваним гостима". Овако би сликовито могло да се опише шта се током викенда дешавало у преговорима о изборним условима, под капом Европског парламента.

После безброј рунди договора, консултација, телефонских и видео-веза, европске бирократе Тања Фајон, Кнут Флекенштајн и Владимир Билчик, чија смиреност и коришћење фраза попут - стране треба да се договоре и тражимо компромисно решење, готово да иритира, отишли су из Београда изнервирани.

Али, нису им представници власти, са којима су често улазили и у личне конфликте, овога пута подигли притисак, него део опозиције окупљен око ССП Драгана Ђиласа и НС Вука Јеремића. Ђилас је на сто ставио свој документ, одбио да прича о писанију европарламентараца и неке од њихових предлога назвао бесмисленим. А многи су управо тако оценили оно што је лидер ССП "скицирао".

Тражи термине на РТС и РТВ у којима ће опозиција гостовати сама. А оптужује напредњаке да сами седе у студијима. Тражи да медији по његовом избору добију право да емитују своје садржаје на јавним сервисима. А Вучића и његове функционере оптужује да уређују јавне сервисе.

Када је одбијен, напустио је дијалог, прозвао европарламентарце да су заједно са представницима власти писали предлог и поручио им да их нико није звао. Тако су се гости у Брисел вратили љути, остављајући да споразум прихвати ко жели. На столу је, међутим, предлог настао у дијалогу без страних посредника. Учесници тврде да ту има много више уступака него што би се Ђилас и сетио да тражи. Али, њему је важнија ТВ емисија. Да у њој буде сам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)