КАМЕНОВАЊЕ

Јурица КЕРБЛЕР

20. 09. 2021. у 11:00

НЕМА дана да хрватски медији не пишу о "мраку у Србији", и да је Александар Вучић крив за све.

КАМЕНОВАЊЕ

Архвиа

Име председника Србије чешће се појављује у комшилуку него у његовој држави, али само и искључиво у негативном контексту.

Овај медијски стампедо напросто нигде не води, а понајмање тежњи да земље региона напокон започну сарадњу која ће водити напретку свих. У Хрватској као да се заборавља да је баш Србија место где њени пословни људи имају прилику да инвестирају и зарађују и да су отворена врата за 200 компанија које тамо раде. У тешким кризним временима многе би хрватске фирме пропале да нису радиле у комшилуку. На Јадран долази све више туриста из Србије, много је примера заједничких послова.

С друге стране, врата српским компанијама у Хрватској и даље су затворена. И нико због тога у Србији не диже галаму. Нико не ликује ни због тога што је Хрватска у ЕУ на самом дну заједно са Бугарском по свим питањима. Још мање из Србије долазе отровне стрелице према хрватском државном врху због многобројних проблема који муче не само Хрвате, већ и Србе у Хрватској. Рецимо, обнова на Банији, где живе и Срби, која упркос сталним обећањима "не мрда".

Историја нас учи да су и медији имали неславну улогу деведесетих које су донеле несрећу свим људима на овим просторима. И тада се гледало у суседно, а не властито двориште, прозивало "туђе", а штитило "своје".

Хрватима је, судећи по реакцијама читалаца, доста производње непријатеља и криваца, а ако је Вучић економски покренуо Србију, а јесте, онда то није повод да га хрватски медији каменују, већ да се коректно о томе извештава. Јер од политике мало ко живи, а од хлеба сви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)