ТАЈ НЕМА САВЕСТИ: Усред државе чланице ЕУ осиони зликовац Главаш жали што није побио више Срба

Слађана Ј. МАТИЋ

14. 07. 2021. у 10:28

Нису Срби од овог зликовца ни очекивали да има савест или да му се после 30 година напрасно јави кајање

ТАЈ НЕМА САВЕСТИ: Усред државе чланице ЕУ осиони зликовац Главаш жали што није побио више Срба

Новости

ЧЕДОМИР Вучковић, Ђорђе Петковић, Бранко Ловрић, Милутин Кутлић, Алија Шабановић, Богдан Почуча, Јовица Грубић, Петар Ладњак, Миленко Станар, Светислав Вукајловић и још две до дан-данас неидентификоване жртве су за Бранимира Главаша, осјечког касапина, "премало" људи које је побио.

Није искључено да их је било још, али му се у Хрватској судило само за убиства ових 12 цивила. И како је то већ код комшија бива - ослобођен је, јер за њих убиства Срба очигледно нису злочини. Још га је власт Зорана Милановића за то и наградила вративши му седам ратних одликовања и чин генерал-бојника.

Како суде хрватски судови већ је одавно јасно, а осјечки крвник добио је потпору да без задршке пљује по Вучковићу, Петровићу, Ловрићу... Руга се и правди и жртвама, па још осионо каже да их је - премало побио!

Његови људи извлачили су виђеније осјечке Србе из њихових канцеларија, трпезарија, дневних соба на тобоже испитивање, јер их је Главаш сумњичио за тероризам. По његовом налогу бацани су везаних руку и са селотејпом преко уста у набујалу Драву. Док су падали пуцано им је у главу. Чедомира Вучковића су држали затвореног у гаражи Главашевог Секретаријата за народну одбрану и натерали да попије киселину из акумулатора. Кад је од бола урлао и избезумљено трчао пуцали су у њега.

Све је ово изопаченом уму мало. Он би још киселине да сипа у српска уста. Премало му је оних испуцаних метака у везане људе. Нису Срби од овог зликовца ни очекивали да има савест или да му се после 30 година напрасно јави кајање, али ни у једној цивилизованој земљи такав човек се не би могао јавно бахатити над невиним жртвама. Па још и претити наставком. И то усред државе чланице ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)