СВОЈУ ГРИЖУ САВЕСТИ НАМЕЋУ ДРУГИМА: Зашто би ико пред утакмицу клечао због тога што амерички белци убијају америчке црнце?

Момчило Поповић

24. 06. 2021. у 10:16

Нису, наравно, сви Американци и Енглези расисти, али имају једну заједнички црту - да своју грижу савести претворе у општу

СВОЈУ ГРИЖУ САВЕСТИ НАМЕЋУ ДРУГИМА: Зашто би ико пред утакмицу клечао због тога што амерички белци убијају америчке црнце?

Новости

АНТИРАСИСТИЧКИ коректно је постало да се клечи пред почетак утакмица да би се показала приврженост покрету "Животи црнаца су важни". А оне који не желе да клече, јер са расизмом немају додирну тачку, оптужују да тиме подржавају расизам! Ко не жели да клечи проглашава се нецивилизованим. Одбили су Русија, Чешка, Словачка, Мађарска, Пољска... Зашто би ико осим Американаца клечао због тога што амерички белци убијају америчке црнце?

Потаманили су до границе истребљења индијанска племена, "домаћине" америчког тла. Аутори су Кју-клукс-клана по коме ни од Бога ни од закона није кажњиво да белац смакне црнца кад га сретне. Окрвавили су руке у сваком кутку планете до кога су стигли под изговором да "штите свој начин живота и демократске стандарде". И ми смо осетили какав је то "Милосрдни анђео"...

Онда су открили рупу на саксији и назвали је "Животи црнаца су важни". Пошто су их ликвидирали мерено у милионима, направили су покрет који би требало да опере савест целе САД.

У целу ту грижу савести одмах су ускочили они који су готово истребили Абориџине, домороце Аустралије. Извинили су им се 2008, а убијали их и асимиловали 250 година. Енглеска круна се до 1947. башкарила на Индијском потконтиненту, односећи све што се могло однети, а доносећи патњу и ратове...

Нису Американци и Енглези једини који су на таласу изворног расизма подигли добар део својих садашњих моћи. Католичке мисије су истребиле целе јужноамеричке цивилизације. Нису, наравно, сви Американци и Енглези расисти, али имају једну заједнички црту - да своју грижу савести претворе у општу. Зато што је црнца Џорџа Флојда убио, клечећи му на врату, бели полицајац Џорџ Цимерман. Клечимо само пред Богом - рече селектор Русије Станислав Черчесов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)