ОВАКО СУ СРБИ „ОПЕРИСАЛИ” У ШПАНИЈИ: Детаљи акције о којој прича свет

Н. Б.

05. 12. 2020. у 08:00

ОВАКО СУ СРБИ „ОПЕРИСАЛИ” У ШПАНИЈИ: Детаљи акције о којој прича свет

Фото Govern.cat

ПРИПАДНИЦИ каталонске полиције привели су девет особа, међу којима је и једна жена, пореклом из Србије, који су последњих неколико месеци "оперисали" на локалним путевима.

Акцију хапшења осумњичених, старости између 35 и 45 година, извело је око стотину полицајаца на четири локације у Барселони.

Акција је уследила након што су извесно време добијали пријаве великог броја возача да су опљачкани приликом заустављања на путевима, како би помогли особама чија су се кола наводно покварила.

Најчешће је женска особа била та која је заустављала возила и док би оштећени помагали око "поправке", њени саучесници су за то време, уколико је особа која је стала била сама, узимали драгоцености из возила. Било је случајева када би бушили гуме жртви и чекали да се заустави, нудећи помоћ.

Док би један или двојица из групе помагали возачу, трећи би се пришуњао и узимао све што му падне под руку.

У акције су, како је објавила каталонска полиција, ишли изнајмљеним возилима, а код себе су имали и фалсификоване исправе.

Осумњичени су за 25 крађа, застрашивање, превару, али се претпоставља да је број дела које су починили много већи. До сада је утврђено да су "зарадили" више од 40.000 евра, као и робу у скоро истој вредности. На листи су накит, мобилни телефони, торбе, лаптопи...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)