ДЕТАЉИ ПРОСТИТУЦИЈЕ У ШАПЦУ: Четири девојке са југа Србије затекли са тројицом клијената - на овај призор је наишла полиција

Александра Делић

29. 11. 2020. у 07:20

ДЕТАЉИ ПРОСТИТУЦИЈЕ У ШАПЦУ: Четири девојке са југа Србије затекли са тројицом клијената - на овај призор је наишла полиција

Фото архива

У ВЕЛИКОЈ полицијској рацији, у ноћи између петка и суботе, у кафани "Луна ПП звезда" у Мајуру, познатијој као "Златна греда", ухапшено је троје осумњичених за трговину људима и организовање проституције у овом крају.

Иза решетака нашли су се власник В.Г. (57), његова супруга Е.Г. (49) и помагач Н.О. (41) из оближњих Владимираца.

Како "Новости" сазнају, приликом упада у "Златну греду", полицајци су затекли четири девојке у друштву тројице клијената, од којих су двојица сталне муштерије. Све проститутке су веома младе, а ради се о три држављанке Србије са југа, док је једна имала пасош суседне БиХ.

Приликом претреса просторија пронађено је 21.840 евра, 850 швајцарских франака, 2.080 долара, 820 куна, 700 конвертибилних марака и 42.000 динара. По налогу Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

Свих троје ухапшених се терете за кривично дело трговина људима, а осумњичени су да су у дужем временском периоду, користећи тешке прилике женских особа, организовали њихову сексуалну експлоатацију у циљу прибављања противправне имовинске користи.

"ПОЈАЧАЊА" ЗА ВИКЕНД

Познаваоци прилика тврде да у Шапцу, преко викенда, "ради" и много младих девојака из Београда и Новог Сада. Долазе ради богате клијентеле, а зарађују само за цигарете, допуну за мобилни, преноћиште и брчкање у базену.

У Мајуру није никаква тајна шта се дешава у "Златној греди" већ дуги низ година. "Мозак" посла је мадам Стела, како од миља зову супругу власника газда Веље, која је средином двехиљадитих дошла из неке од бивших република Совјетског Савеза.

- Газда Веља није способан за посао од када је доживео мождани удар, али је зато мадам у пуном потенцијалу - прича нам мештанин Мајура. - Стела проналази и регрутује девојке које су расположене за брзу зараду, брине о њиховом здрављу и исхрани, као и о одевању.

Мајурци знају да мадам и девојке, једном недељно, одлазе на пијацу код Мачвиног стадиона у Шапцу где се снабдевају доњим рубљем и другим потрепштинама, неопходним за привлачење клијената. За комшиницу не кажу ништа лоше, чак напротив: спремна је да помогне и позајми новац ако треба. Али нико не воли са њом да се много дружи.

- Занат у "Златној греди" траје бар 20 година, ако не и дуже. Крајем деведесетих ту су одседале Украјинке, Молдавке, Рускиње... Полиција дође и похапси их, одузме им пасоше, протера их преко Дрине у Републику Српску, али оне се врате после два дана. Чим нађу ко ће их чамцем пребацити преко реке - прича наш добро упућени саговорник.

Међу клијентима је, како тврде Шапчани упућени у ову тему, много вредних домаћина из јавног и привредног живота. Девојке које пружају услуге, такође, добро знају у шта се упуштају па их људи овде много и не жале.

Да Шапчани нису нимало наивни када је у питању проституција говори и чињеница да је један од најпознатијих српских макроа Михаило Максимовић родом управо из овог града. Шабац је, кажу упућени, дуго времена права "мека" за проститутке, а девојке које меркају клијенте нису ретка појава на мосту, обилазном путу према Лозници, путу ка Руми...

Ипак, већина жена и девојака ради за ситниш, а полицајци их често пуштају на миру, само да би лакше обрадили њихове муштерије, које су често починиоци кривичних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Fica

11.12.2020. 23:47

I pitate li se ko koristi te usluge,kome to treba.Sad su korisnici na slobodi a samo devojke kao bez morala,dok su muškarci navodno moralni.Kako bi se one bavile time da muškarcima to ne treba.Nikom nisu poslale telegram,da ih poseti,muškarci lako nadju takve adrese i ne mogu bez toga.Sramota da ali oni tako žele i sada idu na drugo mesto.