СУЂЕЊЕ ПОЧИЊЕ 1. ДЕЦЕМБРА: Ударио Ернада па побегао? Иван М. (20) из Београда оптужен да га је усмртио на пешачком

Е. В. Н.

23. 11. 2020. у 21:30

СУЂЕЊЕ ПОЧИЊЕ 1. ДЕЦЕМБРА: Ударио Ернада па побегао? Иван М. (20) из Београда оптужен да га је усмртио на пешачком

Фото: Приватна архива

ПОСЛЕ скоро две године од смрти студента из Новог Пазара Ернада Бакана (19), почеће суђење Ивану М. (20) из Београда, оптуженом да га је, док је прелазио улицу, ударио аутомобилом и усмртио.

Главни претрес заказан је за 1. децембар, пред Трећим основним судом у Београду, а Иван М. је оптужен да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Он се терети да је 4. марта прошле године, возећи неприлагођеном брзином, ударио Бакана док је прелазио Улицу цара Душана у Земуну на пешачком прелазу, а затим, наводно, побегао са лица места. Бакан, бруцош на Високој здравственој школи, подлегао је повредама после два дана.

Његова породица није желела да коментарише почетак суђења, а раније су се оглашавали тврдећи да истрага предуго траје и да сумњају да возач неће бити адекватно кажњен, што су у Трећем основном тужилаштву, које је водило истрагу, демантовали.

- Нисам био пијан, а нисам ни пребрзо возио - тврдио је осумњичени Иван М. на саслушању. - Пешака нисам уопште видео, јер се испред нас испречио џип. Ипак, кад се несрећа догодила, нисам побегао са лица места. Истрчао сам из возила, покушао да помогнем и ћебетом покрио повређеног момка. Онда сам позвао Хитну помоћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)