НА БАТИНЕ УЗВРАТИО ПУШКОМ: Размирице двојице Аранђеловчана и пријатеља почеле током лета

М. ЛУКОВИЋ

06. 11. 2020. у 14:02

НА БАТИНЕ УЗВРАТИО ПУШКОМ: Размирице двојице Аранђеловчана и пријатеља почеле током лета

Фото приватна архива

ДРАГАН и наш Саша су одрасли заједно. Дружили се, били добри пријатељи. Комшија је потом отишао у Босну и годинама није долазио. У кући до наше му живи мајка.

Вратио се пре око годину дана и од летос су са њим почели проблеми. Малтретирао је и тукао мог сина - тврди Живорад Радовановић, отац Саше Радовановића (49), који је у среду увече ухапшен због сумње да је, са терасе своје куће, хицима из ловачке пушке убио комшију и дугогодишњег пријатеља Драгана Павловића (48).

Шта се тачно дешавало међу њима и зашто је дошло до злочина, биће утврђено истрагом. Радовановићеви родитељи, међутим, тврде да га је комшија, наводно, малтретирао и тукао и да је њихов син највероватније због тога посегао за оружјем.

ЗВАО ПОЛИЦИЈУ

КАДА је чуо први пуцањ, Сашин отац Живорад одмах је позвао полицију, а патрола је, каже, брзо стигла. Саша је одмах бацио пушку и по речима оца, предао се полицајцима. Њему је одређено задржавање до 48 сати, а потом ће бити приведен на саслушање у тужилаштво. Осумњичен је за убиство.

Живорад тврди да је комшија Драган, наводно, од Саше чак тражио да ради за њега послове са оне стране закона, што њихов син, како наводи, није хтео, па је трпео малтретирања и батине.

ОСУМЊИЧЕН Саша Радовановић, Фото приватна архива

- Молио сам Драганову мајку да утиче на њега, да престане да малтретира Сашу. И са њим сам неколико пута покушао да разговарам, али није вредело - тврди Живорад.

Кобне вечери, према причи Сашиних родитеља, оца Живорада и мајке Љиљане, он је отишао да игра томболу. У међувремену се нашао са Драганом, који га је одвео на Букуљу и тамо, наводно, опет тукао.

УБИЈЕН Драган Павловић, Фото приватна архива

Када се вратио кући, родитељи су били у приземљу, а Саша је одмах кренуо на спрат. Узео је ловачку пушку и са терасе пуцао у Драгана, који је био у свом дворишту, прекопута куће Радовановића.

- Чули смо пуцањ и одмах смо знали шта се дешава - причају Живорад и Љиљана. - Потом је изашао напоље и пуцао поново. Ми смо лепо живели са комшијама. Жао нам је што се тако десило, посебно због Драганове мајке.

У кући убијеног Павловића нису желели да разговарају са новинарима и замолили су нас да изађемо из дворишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)