OБЕЋАВАЛИ ПОСАО, А ТЕРАЛИ ИХ ДА КРАДУ: Ухапшени осумњичени за трговину људима у Србији и Белгији

Љ. П.

31. 10. 2020. у 15:48

OБЕЋАВАЛИ ПОСАО, А ТЕРАЛИ ИХ ДА КРАДУ: Ухапшени осумњичени за трговину људима у Србији и Белгији

Фото: Depositphotos

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Нови Сад и координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, ухапсили су пет особа због сумње да су као криминална група трговали људима на територији Републике Србије и Краљевине Белгије.

Након вишемесечне међународне истраге, полиција је у петак ухапсила М. Р. (36), М. И. (39), Р. М. (34), В. В. (57) и И. Ј. (40), сви из околине Жабља, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима.

Они се терете да су, као чланови криминалне групе чији је, како се сумња, организатор М. Р, од фебруара до друге половине октобра 2019. године, тројицу српских држављана, довођењем у заблуду да ће на територији Белгије радити добро плаћен посао молера, одвели у ову земљу где су их приморавали да краду.

Сумња се да су оштећене присиљавали да свакодневно краду неколико тона бакра и другог метала из фабрика у граду Шарлоа, које су затим продавали на отпадима.

На тај начин, како се сумња, чланови криминалне групе дневно су, противправно, прибављали новчане износе од 1.000 до 1.500 евра. Тим новцем су, како се сумња, куповали некретнине, аутомобиле и за остале личне потребе.

Претресом станова у којима бораве осумњичени полиција је пронашла око 5.000 евра, два пиштоља са муницијом, већу количину златног накита и више мобилних телефона.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)