НОСИО ПИШТОЉ ДА СЕ ШТИТИ: Основни суд у Котору одредио притвор Петру Мујовићу (20) из Никшића

Е. Х.

23. 10. 2020. у 23:22

НОСИО ПИШТОЉ ДА СЕ ШТИТИ: Основни суд у Котору одредио притвор Петру Мујовићу (20) из Никшића

Фото: Printscreen

СУДИЈА за истрагу которског Основног суда Шпиро Павићевић саслушао је и одредио притвор Петру Мујовићу (20), осумњиченом за кривично дело недозвољено држање оружја.

Младић је, износећи одбрану, изјавио да је пиштољ носио због личне заштите, а не, како су пренели медији тврдње полиције, да убије наводног вођу "шкаљарског клана" Јовицу Вукотића.

Мујовић је приведен испред которске полиције, где је, иначе, Вукотић чекао да да изјаву. Наводно, млади Никшићанин је извесно време пратио колону возила овог Которанина, а онда га је разоружао један од његових телохранитеља. Код Мујовића је пронађена чешка "збројавка", са метком у цеви и криптовани телефон.

Наводно, међу порукама у телефону налазе се и оне где се говори о убиству Вукотића, као и о парама које ће за тај злочин да добије. Имена пошиљаоца оваквих текстова су шифрована, па се не зна о коме је реч. Млади Никшићанин је, иначе, рођени брат Радована Мујовића, који је према полицијским подацима, наводно високорангирани члан "кавачаког" криминалног клана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)