КРАО КОЛА И МУЧКИ УБАДАО ИНСПЕКТОРА: У Новом Саду ухапшен Димитрије С. (43) због покушаја убиства службеника - избо га по рукама и ногама!

Љ. П.

21. 10. 2020. у 22:02

КРАО КОЛА И МУЧКИ УБАДАО ИНСПЕКТОРА: У Новом Саду ухапшен Димитрије С. (43) због покушаја убиства службеника - избо га по рукама и ногама!

Фото Н. Ш.

СВЕГА неколико сати након што је у Новом Саду у Улици Саве Ђисалова нападнут инспектор новосадске полиције У. Н. (33), ухапшен је Димитрије С. (43) због сумње да је покушао да убије полицијског службеника који је покушао да га спречи у крађи аутомобила.

Њему су лисице на руке стављене у Улици Ђорђа Зличића, где су бројне полицијске снаге, припадници интервентне јединице и Жандармерије блокирали улаз у улицу у којој је лоциран осумњичени. Он је одмах спроведен на саслушање у седиште Полицијске управе у Новом Саду.

Фото Д. С.

Претпоставља се да је до куће у поменутој улици дошао пешице, јер је две улице даље одатле, на углу Сентандрејског пута и Партизанске, пронађен слупан аутомобил којим је побегао са места где је тешко повредио инспектора У. Н.

Немили догађај одиграо се нешто после 14 часова у новосадском насељу Салајка. Ту је инспектор У. Н., који није био на дужности, покушао да спречи крађу аутомобила. Он је, како сазнајемо, легитимисао и почео да претреса осумњиченог, а онда је Димитрије С. извадио нож и избо инспектора у ноге и руке, наневши му тешке повреде, услед којих је пао на земљу.

Док је инспектор лежао, осумњичени је успео да уђе у кола и одатле побегне у правцу Сентандрејског пута, али је ту слетео са коловоза, оставио аутомобил, а онда је, највероватније пешице побегао до неколико стотина метара удаљене Улице Ђорђа Зличића.

Град био блокиран због потере

ДОК је трајала потера за нападачем, полиција је блокирала све улазе и излазе из града и контролисала све који су им се учинили сумњивим. Насеља Салајка, као и Подбара  где се одиграо немили догађај су била под јаким полицијским снагама.

Ту је, после вишечасовне потраге, ухапшен у једној кући. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и биће приведен уз кривичну пријаву вишем јавном тужиоцу на саслушање.

Један Новосађанин, који је наишао Улицом Саве Ђисалова, непосредно након што је инспектор нападнут и повређен, каже да је видео да мушкарац лежи на земљи и да крвари.

- Док сам пролазио колима видео сам да су човеку на земљи повређене ноге и рука - испричао је овај Новосађанин. - Одмах сам се зауставио и звао Хитну помоћ. Убрзо је из једне куће изашла жена и донела пешкире да повређеном стави на ране.

Фото В. Н.

 

Фото Н. Ш.

Повређени инспектор је колима Службе хитне помоћи, како нам је речено у овој здравственој установи, транспортован у Ургентни центар са вишеструким повредама. Његово здравствено стање је, како сазнајемо, стабилно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)