НИЈЕ БИО ЧЛАН КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ: Огласила се породица убијеног Прелевића - егзекутори у Немању и Данила сасули 30 метака (ФОТО)

Новости онлајн

19. 10. 2020. у 18:03

НИЈЕ БИО ЧЛАН КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ: Огласила се породица убијеног Прелевића - егзекутори у Немању и Данила сасули 30 метака (ФОТО)

Фото: В.Н.

ПОЛИЦИЈА је са надлежним тужиоцем обавила увиђај, ради утврђивања свих околности и чињеница, како се сумња, двоструког убиства у Љеворјечким Тузима.

Према непотврђеним информацијама из полиције, први резултати истраге говоре да су две особе учествовале у оружаном нападу на Немању Прелевића и Данила Пековића, чија су тела пронађена синоћ на Веруши.

Обојица су били безбедносно интересантне особе.

Истражитељи сумњају да су најмање две особе, пуцајући из различитог оружја учествовале у ликвидацији Подгоричана: 29-годишњег Немање Прелевића и девет година млађег Данила Пековића.

Према тврдњама саговорника Телевизије Вијести, блиских истрази, тачно време смрти тек би требало да буде утврђено, али до сада прикупљени подаци и изглед тела убијених упућујућу на закључак да се злочин догодио прексиноћ.

Према првим резултатима истраге двостуко убиство догодило се у суботу вече, међутим, мештани са којима смо разговарали ништа сумњиво нису видели нити чули.

Током увиђаја овде су затечени и чланове породице убијеног Прелевића који су саопштили да је убијени Немања овде стигао у четвртак са својим другом.

На Верушу дошли да одморе

Породица убијеног Прелевића уверава и да Немања није био члан никакве криминалне групе те да је на Верушу дошао са Данилом Пековићем, како би одморили.

Са њим су се, кажу, чули у суботу током дана, али већ око 20 и 45 више није био на мрежи.

Пошто се није јављао ни јуче, његова супруга Александра позвла је комшију са села, да провери да ли је са Немањом све у реду и да ли му је аутомобил испред куће.

Само неколико минута касније, комишија је позвао Александру и саопштио јој да је Немања убијен. Остале комшије ништа сумњиво нису приметиле.

Фото: С.Ђ.

Место злочина

- Ништа нисам чула до синоћ док нисам чула комишије ту на ливади, али ја нисам ишла тамо, рекли су да су видели овог човека на прагу и онда кад је дошла полиција сазнали смо да је и унутра био други, иначе они су ту два-три дана били, шетали су овим путем, оним преко ливаде, задњи пут сам их видела у петак кад су овде иза ове куће друге кренули пут Таре до 22.59 - рекла је Љубица Шабан, комшиница.

Убијени су, према незваничним информацијама из безбедносних кругова, били блиски кавачком криминалном клану, због чега се сада наводно испитује да ли је овај злочин наставак сукоба которских криминалних кланова.

Фото: В.Н.

Убијени Прелевић

Одговор на ово конкретно питање данас није могао да да дежурни тужилац, али је потврдио део спекулација.

- Ја то тврдити не могу, таква сазнања ја лично не поседујем, а лица су према подацима које сам добио од полиције безбедбосно интересантна лица - саопштио је Зоран Вучинић, виши државни тужилац у Врховном државном тужилаштву (ВДТ).

О решености убица да не оставе простор за грешку најбоље можда говори чињеница да су у правцу својих мета испалили око 30-ак хитаца.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)