ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА КРАЂУ ТЕСТОВА: Изостао сведок, а ево када ће оптужени за краћу задатака из математике поново пред судију

Ј.Д.Љ.

19. 10. 2020. у 17:42

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА КРАЂУ ТЕСТОВА: Изостао сведок, а ево када ће оптужени за краћу задатака из математике поново пред судију

Фото: К. Михајловић

СУЂЕЊЕ Игору Стаменковићу, машинисти рото штампе који је оптужен за крађу теста мале матуре за 2019. годину, одложено је данас у Вишем суду у Београду, због изостанка сведока из "Политике". Следећи претрес заказан је за половину новембра.

Подсетимо, Стаменковић се оптужницом терети за кривично дело повреда тајности података у стицају да кривичним делом одузимање туђе ствари.

На почетку он је негирао да је украо тест из математике за малу матуру, тврдећи да је из штампарије узео само празан лист, како би га употребио уместо толет папира.

Стаменковић је, како тврди оптужба, искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Сумња се да је то урадио како би тест однео сину, који је био матурант једне основне школе у Београду и како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Након тога, како се сумња, преко Стаменковићевог сина, решени тест из математике дошао је до његових другова и њихових родитеља, након чега су они путем "инстаграма" делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

С обзиром да су тестови били "проваљени", дошло је до одлагања полагања теста из математике за неколико дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)