МИСЛИЛИ СМО ДА ЈЕ ЗЕМЉОТРЕС: Исповест супружника у чију кућу се аутомобилом зарила Кикинђанка (ФОТО)

Р.Шегрт

01. 10. 2020. у 17:29

МИСЛИЛИ СМО ДА ЈЕ ЗЕМЉОТРЕС: Исповест супружника у чију кућу се аутомобилом зарила Кикинђанка (ФОТО)

Фото: Р.Шегрт

ДА у ноћи између среде и чевртка нису спавали у дневној, већ као и обично, у спаваћој соби, Милан (34) и Ивана Пашић (27) из Кикинде, можда, сада не би били живи.

Уместо телефонског аларма разбудио их је страховит ударац, а онда су приметили прашину у кући. Помислили су да је земљотрес, али није био. Била је то саобраћајна незгода када је аутомобилом "опел вектра" у њихову кућу ударила њихова млада суграђанка (36). Дом им је разрушен, али на срећу нико није поврђен.

Фото: Р.Шегрт

 

- Тога јутра требало је да радимо, он у првој смени, од шест сати, а ја цео дан. Око пет сати смо одложили аларм, а онда нас је пола сата касније пробудио некакав силовиз ударац, чули смо да се нешто руши и видели смо дим и прашину. Помислили смо да је земљотрес, скочили смо и излетели у двориште.

Фото: Р.Шегрт

 

Пошли смо на капију и онда видели закуцано ауто у нашу кућу и комшију кога је све то пробудило па је пошао да нас буди– у шоку је испричала Ивана.

Фото: Р.Шегрт

 

На срећу, девојчица  од 14 месеци није била са њима, већ код баке на селу. Ниједно није повређено, а када су у ауту видели непомичну младу жену за воланом, нису знали у каквом је стању. Као медицински радник Ивана је одмах позвала Хитну помоћ.

- Жена за воланом била је непомична. Нисмо могли да отворимо врата до ње, већ друга. Када је за стигла Хитна помоћ и полиција, она десетак минута није могла да комуницира. Тек после са усана смо прочитали да је боле ноге и леђа. Била је у шоку, однела је Хитна служба. Ми на срећу нисмо поврђени. Да смо спавали у спаваћој соби, мислим да не би преживели, јер су уништени и соба и предсобље –наводи Ивана која са супругом у кући у Улици Саве Липованова живи нешто мање од четири године.

Фото: Р.Шегрт

 

Њен супруг Милан каже да је само мало времена требало да уђе у собу и спреми се за посао.

- Чуо сам комшију како нас дозива и виче да нам је ауто ударио у кућу. Кад смо изашли, видели смо ауто како се буквално зарио у зид  наше куће и пробио у собу – описује Милан Пашић.

Саобраћајна незгода која је Пашићима разрушила дом догодила се на углу улица Саве Липованова и Жарка Зрењанина. Кикинђанка је аутомобилом “опел вектра” ишла улицом Жарка Зрењанина и умесо да скрене у лево продужила је право и пробила у кућу. Претпоставља се да је изгубила контролу над возилом. У овој незгоди задобила је повреде које нису опасне по живот. Увиђај на лицу места обавила је кикиндска полиција, а истрагу преузело Основно јавно зужилаштво.

Фото: Р.Шегрт

 

УЗРОК АЛКОХОЛ ?

Пашићи наводе да је у аутомобилу Кикинђанке која им је разрушила кућу било флаша од алкохолних пића и да је на питање полицајаца да ли је нешто пила потврдно климнула главом. Којом брзионом се ауто кретао није познато, али је исчупао дрво испред куће. Осим спаваће сове, оштећено је и предсобље приземне куће, а покотине су се појавиле и у осталим просторијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)