НОВОСТИ САЗНАЈУ: Апелација оборила оптужницу против Милоша Миљановића

С. Ј. М.

28. 09. 2020. у 21:00

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Апелација оборила оптужницу против Милоша Миљановића

Фото: Принтскрин

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду укинуо је решење ванпретресног већа Вишег суда о потврђивању оптужнице Милошу Миљановићу (33) из Херцег Новог за покушај тешког убиства Милоша Ниловића, Војислава Костића и Николе Ковачевића у мају ове године у башти кафића на Врачару.

Како "Новости" сазнају, оптужница је враћена у суд на поновно одлучивање. Према информацијама које смо добили, Апелација је у целости прихватила жалбу Миљановићеве одбране да нема оправдане сумње да је реч о покушају тешког убиства и наложило да се за ту оптужбу истрага допуни или да се она одбије.

Други део оптужнице, којим се терети за недозвољено ношење оружја није споран, јер се на снимку сигурносних камера види особа која "шета" маскирана по башти кафића и у рукама држи аутомат "узи".

Како нам каже Миљановићев бранилац Никола Николић, оптужба за покушај тешког убиства је била врло натегнута и не стоји:

ХАПШЕЊР

ПОСЛЕ инцидента у кафићу, полиција је кренула у потрагу за осумњиченим. Прегледане су све камере у околини и утврђено је његово кретање. Следећег јутра ушли су у стан у којем је боравио Милош Миљановић. Ту су пронађени сва одећа коју је носио на снимку и оружје. На саслушању у тужилаштву Миљановић се бранио ћутањем.

- На видео-снимку надзорне камере јасно се види да Миљановић ни у кога није уперио оружје. Такође, за столом где су седели Ниловић, Костић и Ковачевић биле су још две особе, па није јасно зашто је издвојено да је хтео да убије само ову тројицу. Да је у кафићу седео неки судија или рецимо министар да ли би дело било исто квалификовано?

Николић указује да је у оптужници наведено да је Миљановић носио пригушивач, иако је на снимку уочљиво да га на оружју нема. Не може се тврдити ни да је тад у пиштољу било 16 метака с обзиром на то да му је он одузет тек следећег дана.

- Окривљени није предузео радње извршења кривичног дела за које је оптужен и не постоји оправдана сумња да је хтео некога да убије - каже нам адвокат Николић.

Занимљиво је да су током истраге и тројица наведена као оштећени изјавили да су бежали као и сви други, јер су видели човека са пиштољем, да нису осећали страх за свој живот и да не верују да је њих хтео да убије. Нису се придружили ни кривичном гоњењу Миљановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)