ПРВА СЛИКА МИЉАНА КОГА ЈЕ ПРЕТУКАО КОНТИЋ: Појавио се у јавности - ево како изгледа након бруталног пребијања (ФОТО)

Љ. П.

24. 09. 2020. у 19:54

ПРВА СЛИКА МИЉАНА КОГА ЈЕ ПРЕТУКАО КОНТИЋ: Појавио се у јавности - ево како изгледа након бруталног пребијања (ФОТО)

Фото: Принтскрин

МИЉАН М. (28), кога је, како се сумња, 24. августа у Јеврејској улици у Новом Саду претукао Иван Контић (30), јуче је у пратњи адвоката дошао у Више јавно тужилаштво, где је требало да буде саслушан и да предочи свој исказ о ономе што се догодило.

Поред Контића, који је у бекству, поступак се води и против О. Л. и Л. В. због сумње да су учествовали у тучи, односно помогли осумњиченом после извршења кривичног дела.

Међутим, пола сата касније, Миљан М. је напустио зграду суда, пошто је бранилац О. Л. и Л. В. тражио изузећа новосадских Вишег и Апелационог тужилаштва, као и Републичког тужилаштва, што су подржали и други браниоци ове двојице осумњичених.

Објашњавајући због чега се одлучио на овакав потез, Горан Карадаревић, један од бранилаца двојице осумњичених, који се налазе у притвору, каже да је изузећа тражио због сумње у пристрасност.

Фото: Љ. П.

ИСКАЗ Миљан М. (у средини) долази у тужилаштво

- Ово кривично дело је прво правилно квалификовано као тешка телесна повреда, а онда је, без посебних и нових чињеница и доказа, преквалификовано у покушај убиства - предочио је Карадаревић. - Тај предлог подржале су и колеге са којима браним двојицу осумњичених.

Правни заступник претученог Миљана, адвокат Милош Палигорић, по изласку из зграде новосадског суда, није желео да даје изјаве, наводећи да нема шта да каже.

МОТИВ НАПАДА И ДАЉЕ НЕПОЗНАТ

МИЉАН М. је претучен 24. августа, а осумњичени Иван Контић (на слици) се терети за покушај његовог убиства. Он је у бекству и за њим је расписана међународна потерница. О мотиву зверског пребијања, о чему сведоче узнемирујући видео-снимци, још се нагађа. Према незваничним сазнањима, њих двојица се знају од раније, а и пре неколико месеци између њих је дошло до сукоба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)