НОВОСТИ САЗНАЈУ: Јутка још без правоснажне пресуде, чека се одлука Вишег суда у Крушевцу

С.Бабовић

24. 09. 2020. у 18:31

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Јутка још без правоснажне пресуде, чека се одлука Вишег суда у Крушевцу

Фото: С. Бабовић

ПРЕСУДА Основног суда у Крушевцу по којој је 10. јула Милутин Јеличић-Јутка,бивши председник општине Брус осуђен на три месеца затвора због недозвољених полних радњи, још увек није постала правоснажна, сазнају "Новости".

Како је потврђено "Новостима", списи предмета се по жалбама изјављеним против наведене пресуде налазе у Вишем суду у Крушевцу.

Првостепена судска одлука о безусловној казни затвора за сада је епилог случаја који се води од како је бивша сарадница Марија Лукић пријавила некадашњег челника општине Брус марта 2018. Приликом завршних речи,поступајући заменик тужиоца Саша Аврамовић изнео је да је доказано како је окривљени у страначким просторијама Нове Србије чији је био локални лидер у време одигравања кривичног дела, оштећену пољубио мимо њене воље,пипао је по телу, обгрлио око струка.

После тога јој је, навео је заменик тужиоца,послао поруку извињења у којој фактички признао свој чин:"извини,једина моја кривица је била што сам те мало насилно пољубио".

Јеличић је 10.јула изјавио пред Основним судом да ништа од онога што се наводи у оптужном предлогу није тачно, да је у питању "политичко паковање" и да је он у ствари жртва сексуалног узнемиравања.

ОДБОРНИК ГРУПЕ ГРАЂАНА

МИЛУТИН Јеличић,који је био скоро 20 година одговоран за власт у Брусу, у међувремену је, да подсетимо, изгубио на локалним изборима. У Скупштини има 7 одборника са листе ГГ "За модеран Брус" чији је био носилац, а и њему, лично, потврђен је мандат у августу.СНС у парламенту има 16 мандата, СПС-ЈС-3, два мандата има ГГ "За Брус", а један-ПУПС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)