УБИО СТЕФАНА (20) ДОК ЈЕ ПОМАГАО МЛАДЕНУ ДА ЗАМЕНИ ГУМУ: Митић - Кајем се, није лако носити неког на души

Ј.Ћ.

22. 09. 2020. у 10:59

УБИО СТЕФАНА (20) ДОК ЈЕ ПОМАГАО МЛАДЕНУ ДА ЗАМЕНИ ГУМУ: Митић - Кајем се, није лако носити неког на души

Фото: Ј.Ћ.

ДЕЈАН Митић (28) из Ниша који је прошле године својим БМW-ом у алкохолисаном и дрогираном стању и без возачке дозволе, усмртио младића Стефана Коцића (20) из Нишке Бање, који је стао да човеку помогне да замени гуму, рекао је данас пред Вишим судом да се искрено каје због свега.

- Искрено се кајем и највише би волео да вратим време јер сам угасио један млади живот, а свој упропастио. Породици морам још једном да изјавим саучешће. Много ми је тешко. Није нимало лако носити неког на души - рекао је осуђени Митић.

На рочишту односно завршној речи, Братислав Стојановић, адвокат одбране тражио је максималну казну од 12, а тужилаштво 6 година затвора. Одбрана је предлагала три године робије.

Одбрана Митића је навела да не пориче да је Дејан био под утицајем алкохола.

Стефан Коцић/Фото: Ј.Ћ.

 


- Мора се рећи да метаболит кокаина који је вештак пронашао код брањеника, није могао да утиче на удес јер таква супстанца одржава особу будном, а гледајући брзину разградње- навео је адвокат одбране који је казао да Младен Филиповић није имао прописан прслук и није ставио трокут приликом мењања гуме.

Утврђено је да је Дејан Митић имао 2,2 промила алкохола у себи. Ова трагедија догодила се 8. јула око 3,45 сати на уласку у Нишку Бању.

Стефан је са пријатељима Марком и Сашом ишао нормално тротоаром када су видели да Младен Давидовић из села Долац не уме да промени гуму на „застави 101“ одмах поред пута.


Одлучили су да приђу и помогну. Није прошло дуго када су видели да им се БМW приближава, али ту је пут широк још неколико метара. Могао је да их заобиђе, али није.

Стефана је одбацио приликом удара неких десетак метара. Није му било помоћи. Марко је покушао да му помогне, али му није било спаса. Давидовић је након несреће сео у Заставу и побегао, показала је истрага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)