НЕСРЕЋА У ЛЕСКОВЦУ: Повређени сувозач преминуо у болници

И.Митић

21. 09. 2020. у 13:54

НЕСРЕЋА У ЛЕСКОВЦУ: Повређени сувозач преминуо у болници

Фото: И. Митић

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Лесковцу потврдило је да је одредило задржавање једне особе због постојања основа сумње да је, у несрећи која се у суботу догодила у лесковаком селу Ступница, починила тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

У саопштењу се наводи да је у овој несрећи једна особа задобила тешке телесне повреде услед којих је преминула, а да надлежни у овом тужилаштву, у сарадњи са Полицијском управом у Лесковцу, предузимају мере и радње ради утврђивања свих битних чињеница конкретног догађаја.

Према незваничним информацијама, испитују се околности да ли је осумњичени тридесеттрогодишњи возач из Власотинца покушао да прикрије да је у саобраћајној несрећи повредио свог тридесетдеветогодишњег сувозача, из једног села у општини Гаџин Хан, а наводно се проверава и то да ли му је у прикривању кривичног дела неко помогао.

Повређени човек је у недељу преминуо у Клиничком центру у Нишу где је транспортован из лесковачке Опште болнице, а возачу се на терет ставља основа сумње за дело које се законом кажњава једном до осам година затвора.

Сумња се да је возач изгубио контролу над возилом и слетео са пута када је његов сувозач задобио тешке телесне повреде опасне по живот. Возач је потом, према незваничним сазнањима, повређеног сапутника извукао на пут, зауставио возило које је наишло и њиме га одвезао до Опште болнице у Лесковцу.

Међутим, лекарима је наводно рекао да је пацијент повреде задобио падом са терасе. Проверавају се и сумње које се односе на то да се возач, после свега, вратио на место саобраћајне несреће и да је, уз помоћ две, за сада неидентификоване, особе своје возило извукао на пут и одвезао га до једног власотиначког села.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)