КОЛУВИЈА ЧЕКА СУЂЕЊЕ У ЗАТВОРУ: Специјални су укинуо притвор за седморо окривљених

Новости

18. 09. 2020. у 22:29

КОЛУВИЈА ЧЕКА СУЂЕЊЕ У ЗАТВОРУ: Специјални су укинуо притвор за седморо окривљених

Фото: МУП Предраг Колувија Фото: "Твитер"

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Београду укинуо је притвор за седморо окривљених, који су ухапшени 1. јула у оквиру истраге привредног друштва "Јовањица", потврдила је Татјана Тешић, портпарол суда.

Притвор је укинут за припаднике МУП и БИА А. Т. и Б. Р., Р. Б., М. К и З. Б, као и М. Т. и С. М., јер су, како наводе у суду, престали разлози због којих им је он био одређен - испитани су предложени сведоци, па ће се у даљем току поступка бранити са слободе. Против ове групе и даље је у току истрага.

Већински власник "Јовањице" Предраг Колувија, као и још осморо ухапшених у новембру 2019, у притвору су и њима ће у октобру почети суђење. Сумња се да су они извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа.

Тужилаштво је раније саопштило да су чланови ове организоване криминалне групе од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривичина дела по налогу организатора и већинског власника "Јовањице" Предрага Колувије, који се већ налази у притвору. 

После хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушшли на пољопривредно добро "Јовањица", у близини Старе Пазове, и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима. Тада су заплењена 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)