ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА МИЛАДИНОМ КОВАЧЕВИЋЕМ: Осумњичен да је претукао девојку, био у центру дипломатског скандала 2008. године

Новости онлине

17. 09. 2020. у 22:35

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА МИЛАДИНОМ КОВАЧЕВИЋЕМ: Осумњичен да је претукао девојку, био у центру дипломатског скандала 2008. године

Фото: АП Пхото/Дарко Војиновић

СРПСКА полиција трага за бившим кошаркашем Миладином Ковачевићем због сумње да је пребио девојку Т. Т., сазнаје "Блиц".

Према незваничним информацијама, она га је пријавила за физичко насиље, али не само то. Ковачевић је наводно девојци узео и мобилни телефон и торбицу.

Извори "Блица" наводе да се све десило пре два дана и, незванично, у њеном стану.

Миландин Ковачевић доспео је у жижу јавности 2008. године када је у САД брутално претукао студнета Брајана Штајнхауера, који је због последица пребијања три месеца провео у коми.

Иако је био ухапшен, и одузет му је пасош како не би могао да напусти САД, он је ипак успео да побегне и то тако што му је конзулат Србије у Њујорку издао привремену путну исправу са којом је напустио Америку и вратио се у Србију.

Тај дипломатски скандал коштао је грађане Србије чак 900.000 долара, колико је држава исплатила као одштету, а мало је рећи како је тај догађај у том тренутку утицао на односе Србије и САД.

Против Ковачевића је, иначе, паралелно вођена истрага и у САД и у Србији, која је по исплати одштете породици Штајнхауер, потпуно предата Србији, где је Ковачевић осуђен на две године и три месеца затвора.

Међутим, изашао је нешто раније, у новембру 2012. године.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)