САСЛУШАНИ КОНТИЋЕВИ ПОМАГАЧИ: Ево како су се бранили пред тужиоцем

Љ.П.

15. 09. 2020. у 19:15

САСЛУШАНИ КОНТИЋЕВИ ПОМАГАЧИ: Ево како су се бранили пред тужиоцем

Foto: Printskrin

У НАСТАВКУ истраге бруталног пребијања М. М. (28) у Новом Саду, које је тужилаштво квалификовало као покушај убиства, за које је осумњичен Иван Контић (30), у Вишем јавном тужилаштву саслушани О. Л., који се терети за учествовање у тучи, и Л. В. коме се на терет ставља помагање починиоцу након кривичног дела.

Њих двојица су ухапшена у недељу.

Како нам је речено у Вишем суду у Новом Саду, њима је одређен притвор до 30 дана како не би утицали на сведоке и оштећеног, али и због опасности да би боравком на слободи могли да понове кривично дело. Њих двојица су раније осуђивана, а бранили су се ћутањем.

И даље се, међутим, трага за Контићем, за којим је због немилог догађаја 24. августа увече у Јеврејској улици у Новом Саду, расписана међународна потерница. У Министарству унутрашњих послова очекују да ће он брзо бити ухапшен.

Истовремено се утврђује и мотив зверског пребијања двадесетосмогодишњака, о чему сведоче узнемирујући видео-снимци који су осванули на друштвеним мрежама минулог викенда. Према незваничним сазнањима, Контић и М. М. су познаници и пре неколико месеци између њих је дошло до сукоба. Како сазнајемо, разлог није новац, већ "нешто друго", а шта је тачан узрок, утврдиће се истрагом.

СТЕФАНОВИЋ: УХВАТИЋЕМО КОНТИЋА!

МИНИСТАР полиције Небојша Стефановић у изјави за медије поручио је да ће Контић бити пронађен без обзира на то где се налази, у Црној Гори или некој другој земљи и да нико не мисли да ће се, када прође време и притисак јавности, то заташкати и да ће Контић боље проћи.

- Ухватићемо га, где год да са крије - казао је Стефановић. - Он ће се наћи пред правосуђем Србије и биће кажњен. Полиција није чекала да се појави снимак пребијања у Новом Саду, већ је одмах предузела све потребне радње и обавестила Основног тужиоца у Новом Саду.

Жртва бруталног пребијања М. М., како нам је рекао његов адвокат, не жели да говори за медије о ономе што му се догодило. Овај двадесетосмогодишњак у првим данима, док је још био у болничкој постељи због тешких повреда, није сарађивао са полицијом и није дао изјаву инспекторима који су га посетили у два наврата, нити им је тада рекао ко га је и због чега напао. О томе је истражитељима ћутао до 2. септембра, када је поднео кривичну пријаву и рекао ко му је нанео тешке повреде, а убрзо затим је у руке полиције доспео и снимак немилих сцена у Јеврејској улици.

Поступак против Контића води и Адвокатска комора Војводине, у чији је именик адвокатских приправника уписан 9. јануара ове године, на адвокатско--приправничку вежбу код једног новосадског адвоката и то у трајању две године.

- У току је поступак брисања именованог из именика адвокатских приправника Адвокатске коморе Војводине - кажу, за наш лист, у стручној служби АКВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)