СУЂЕЊЕ ВЛАДИЦИ: Артемије на рочишту без маске

С. Ј. М.

09. 09. 2020. у 06:47

СУЂЕЊЕ ВЛАДИЦИ: Артемије на рочишту без маске

Фото архива

НАКОН неколико одлагања заказаних рочишта због епидемије короне и здравствених проблема, јуче је у Вишем суду у Београду настављено суђење бившем епископу рашко-призренском Артемију Радосављевићу (85).

Како нам је рекао бранилац бившег владике Бранислав Тапушковић, суд је уважио њихов захтев да с обзиром на године и тегобе са здрављем, Артемије не носи маску у судници и да се суђење одржи без јавности.

Испитан је један сведок, чија је фирма радила на обнови цркава на Космету, који је то потврдио и испричао како је и за шта био ангажован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Milanče

09.09.2020. 13:41

Остаће упамћен као јерарх који није дозволио Бајдену да уђе у косовске светиње. Верујем да је лажно оптужен због неприкосновене црквене политике која је искљчивала сарадњу са екуменистима. Његова осуда је наш грех.

Dragana

09.09.2020. 14:49

Ostavite više ovog čoveka na miru i crkvene i manastirske prodavnice uvedite u legalne poreske i ostale tokove.Šta ja pričam?Crkvene prodavnice služe za plasman robe bez poreza i porekla."Manastirski proizvodi"-dobra fora.Nema ni Italija i Francuska zajedno toliko vinograda,koliko Srbija proda vina.Med,sveće i alternativna farmacija posebno.Alo!

Pp

09.09.2020. 15:54

Bilo bi profesionalno da naglasite da on više nije vladika, već je izopšten iz crkve zbog malverzacija sa njegovom gradjevinskom firmom Rade neimar. Bio je, ali već odavno nije. Ako je on vladika onda je i Miraš Dedeić posto je i on izopšten.

Dragana

09.09.2020. 20:36

@Pp - Olako poredite nekadašnjeg vladiku Artemija sa jednom političko-ulizičkom buvom,koja ne ume da pročita tekst od 10 rečenica ili da smisli 5 rečenica.Unutar svih institucija vlada " svako svome".I u crkvi je prisutan nepotizam.

SrbIN

09.09.2020. 18:15

Највећи од свих!Пример Православног пастира!!Због противљења Екуменизму и Папизму је протеран!На жалост његов пример доследности вери нико не следи унутар Београдске патријаршије!!

Smijana Aleksic

10.09.2020. 05:39

@bata - Cado Svetog Ave Justina nastavio je borbu protiv ekumenizma svejeresi,za cistotu pravoslavne vere.Odbio gostoprimstvo bajdenu u Visokim Decanima.To su razlozi a ne malverzacije.Bog ga nije rascinio.A ovim optuzbama samo mu pletu venac za vecnost.