СУЂЕЊЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Апелациони суд у Нишу уважио жалбу, поново се разматра притвор за Мају

С. М. Ј. - В. Ђ.

04. 09. 2020. у 08:24

СУЂЕЊЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Апелациони суд у Нишу уважио жалбу, поново се разматра притвор за Мају

Кућа у којој су живели Казимировићи / Фото С. М.Јовановић

НАКОН што је Виши суд у Неготину одбио предлог надлежног тужилаштва да се Маја Бађикић (26), из Дупљана, поново ухапси, Више јавно тужилаштво је жалбу на ту одлуку упутило Апелационом суду у Нишу, који је Вишем суду наложио да поново покрене поступак и размотри разлоге због којих се тражи да јој се поново одреди притвор.

Бађикићева се терети да је у саизвршилаштву са Давором Пернићем (35) из Јабуковца, прошле године у засеоку Веља Вратна, недалеко од Јабуковца, хицима из ватреног оружја убила Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

- На основу нових доказа, од Вишег суда затражили смо да се Маја Бађикић поново приведе - кажу у ВЈТ. - Ту меру смо тражили и због узнемирења јавности, али је Виши суд тај предлог одбио. Зато смо се жалили Апелационом суду, јер би у року од месец дана та оптужница требало да буде - потврђена. А, одговора, до јуче, није било.

У Тужилаштву кажу да се Бађикићева терети да је убила Драгану Јозељић, а заједно са Пернићем и Рају Казимировића. Давору се на терет стављају и убиства Драгице Казимировић и Љубинке Оприкић.

- По нама, само је тај податак, будући да је Бађикићева оптужена за тешко убиство у саизвршилаштву, за шта је запрећена казна и до 40 година затвора, довољан да се њој одреди притвор - наглашавају у ВЈТ. - Поред тога, изјавама у медијима, она је узнемирила јавност, али и нарушила претпоставку невиности Давора Пернића.

ПОЛИЦАЈАЦ У КУЋНОМ ЗАТВОРУ

МИЉАН Њ.(42), форензички техничар Полицијске станице у Неготину, признао је да је из сефа украо новац, који је пронађен на салашу Ваља Вратне, након злочина, па је правоснажно осуђен на годину дана кућног затвора уз електронски надзор.

- Он је признао да је из сефа, због приватних проблема, украо торбу у којој је било 8.040 евра и 256.000 динара - потврђено је "Новостима". - Са Тужилаштвом у Неготину Миљан Њ. је закључио споразум о признању кривице, који је прихватио суд и на основу њега донео правоснажну пресуду.

Миљан Њ. је украдени новац вратио, а након изрицања пресуде престао му је и радни однос у МУП Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)