УХАПШЕН ШКАЉАРАЦ У ШПАНИЈИ Осумњичен за покушај убиства једног од виђенијих кавчана, САУЧЕСНИК ПОБЕГАО

Novosti online

24. 08. 2020. у 13:44

УХАПШЕН ШКАЉАРАЦ У ШПАНИЈИ Осумњичен за покушај убиства једног од виђенијих кавчана, САУЧЕСНИК ПОБЕГАО

Илустрација Фото: Depositphotos

ЦРНОГОРСКИ држављанин Љ. К. којег полиција означава као припадника шкаљарског клана лоциран је и ухапшен у Шпанији. Он се терети да је са Б. М. за којим се трага, пуцао на М. Р. члана кавачког клана, 2016. године.

Према сазнањима "Побједе", Б. М. је осумњичен да је био саучесник у нападу на М. Р.

- У оквиру ове циљане потраге, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције, Одсека за међународну оперативну полицијску сарадњу у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом из Подгорице, блиско су сарађивали са више тимова за циљано трагање у оквиру ЕНФАСТ - Европске мреже тимова за циљано трагање, што је у крајњем резултирало лоцирањем овог лица - саопштено је из полиције.

Љ. К. који према оперативним сазнањима важи за члана организоване криминалне групе, потражује се по наредби Вишег суда у Подгорици која је издата ради привођења Вишем државном тужилаштву у Подгорици ради обезбеђивања присуства кривичном поступку који се против њега води због кривичног дела убиство у покушају и кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, пише "Побједа".

- Ово лице се сумњичи да је 31. маја 2016. године у Котору, у месту Доброта, заједно са Б.М., покушао да лиши живота М.Р. на начин што су испалили више хитаца у правцу возила којим се оштећени кретао - наводи се у саопштењу полиције.

Они су према сазнањима били ангажовани као обезбеђење чланова вођа шкаљарског клана.

Подсетимо, истакнути припадник кавачког клана М. Р. (33), ухапшен прошле године у јулу месецу због фалсфикованих докумената у Хрватској, у својој криминалној каријери преживео је четири атентата, а његовим хапшењем кавачки клан је претрпео још један јак ударац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)