ФАЛСИФИКАТОРИ ПЦР ТЕСТОВА: Четворица признала кривицу, двојица остају иза решетака

Танјуг

20. 08. 2020. у 23:15

ФАЛСИФИКАТОРИ ПЦР ТЕСТОВА: Четворица признала кривицу, двојица остају иза решетака

Depositphotos

ЧЕТИРИ припадника организоване криминалне групе која се терети да је од јануара ове године израђивала фалсификована лична документа, као лажне резултате ПЦР тестова на Цовид 19 признали су кривична дела на саслушању пред Тужилаштвом за организовани криминал, док су двојица негирала кривицу.

Након саслушања тужилаштво је предложило суду да одреди притвор према М.П. и М.М. из Смедерева који су негирали кривична дела, док су остали пуштени да се бране са слободе, речено је вечерас Танјугу у том тужилаштву.

Притвор је предложен због опасности од бекства и да не би у кратком року поновили кривично дело, прецизирају у тужилаштву, а одлуку ће донети судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Осумњичени у том случају су М.П, М.М, С.Г, Л.Б, С.И. и М.И и терете се за фалсивиковање докумената како Србије тако и Европске уније.

Дарко Дозет

Они су у среду ухапшени по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Како је саопштено из тужилаштва након хапшења, ова организована криминална група деловала на територији Србије и да је за израду факсификованих докумената наплаћивала накнаду од 100 до 800 евра по документу.

Њени припадници су, како се сумња, проналазили заинтересована лица за набављање лажних јавних исправа, израђивали фалсификована лична документа, као и више десетина лажних резултата ПЦР тестова на Цовид 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)