ЗАПАЛИЛИ МУ АУТО ЈЕР НЕЋЕ ДА ПЛАЋА РЕКЕТ: Тројица напала Мишу Стојменовића, власника популарног кафића у центру Врања

Ј. СТОЈКОВИЋ

петак, 14. 08. 2020. у 20:38

ЗАПАЛИЛИ МУ АУТО ЈЕР НЕЋЕ ДА ПЛАЋА РЕКЕТ: Тројица напала Мишу Стојменовића, власника популарног кафића у центру Врања

Ауто у који је убачена запаљена бакља / Фото Ј. С.

У НОЋИ између четвртка и петка испред породичне куће нападнут је познати врањски угоститељ Миша Стојменовић.

Тројица нападача су насрнула на њега металним шипкама, а затим му убацили запаљену бакљу у аутомобил. На срећу, Стојменовић није повређен теже, док је аутомобил у потпуности оштећен.

Он је, за "Новости", рекао да страхује за свој живот и животе чланова породице, као и да је једног нападача препознао. Мотив за њега није дилема, јер, како каже, све му се ово десило зато што је одбио да плаћа рекет.

У Основном јавном тужилаштву објашњавају како је Стојменовић нападнут, а "Новостима" је потврђено да се интензивно ради на расветљавању случаја.

- Нападачи су сачекали оштећеног и када је паркирао свој "мини морис" шипкама су кренули на њега. Када је покушао да се врати у возило и удаљи са лица места, један од нападача разбио је прозор на Стојменовићевом возилу и убацио запаљену бакљу. Оштећени је успео да напусти возило које је потом у потпуности изгорело - објашњавају у Тужилаштву.

ЛАЖНА ОБЕЋАЊА

У ВРАЊУ колају приче да група младића наплаћује угоститељима "рекет" на име некаквог обезбеђивања објекта, а уколико се "заштита" не плати, онда они сами изазивају нереде у локалима и задају главобоље власницима. Незванично, многи од њих пристају да плате одређену суму новца како не би имали посла са хулиганима.

Власник кафића је навео да се у возилу налазио његов мобилни телефон, као и новац, који су у пожару изгорели. За наш лист он каже да нападачи на њега не презају ни од чега, о чему сведочи да су на њега насрнули испред породичне куће.

- Већ десетак дана добијам поруке од њих. Не желим да плаћам рекет и то ме је скупо коштало. Имао сам у телефону поруке које сам добијао. Све сам пријавио полицији. Сада ћу Тужилаштву предочити све детаље. Знам да доста власника кафића плаћа рекет. Тражили су ми 50 евра само да не долазе. Ја сам одбио то да платим - каже Стојменовић и додаје да је једног од нападача препознао.

Заменик тужиоца наложио је полицији да узме снимке са надзорних камера и да наставе рад на откривању засада непознатих извршилаца који се терете за изазивање опште опасности и угрожавање сигурности.

ТУКАО ДВОЈИЦУ ИЗГРЕДНИКА

У ЈАНУАРУ 2019. у јавности се појавио снимак на коме Стојменовић и његов пријатељ туку двојицу младића. Он је тада испричао, за "Новости", да су им ти момци демолирали кафић, претили запосленима, а један од њих је имао и нож.

- Седам у кола и зовем пријатеља Давора Тасића који ради у Жандармерији. Никакву ми намеру нисмо имали да било кога бијемо. Конобар је побегао у парк, а ми смо вандале стигли испред Гимназије. Давор их је претресао како би нашао нож, који смо касније доставили Тужилаштву. Они су нас све време провоцирали и ја не негирам да сам једног ударио летвом коју сам покупио негде у дворишту - испричао је тада Стојменовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Avram

14.08.2020. 21:29

@Mišići I rudnik mrkog uglja - Treba da su zahvalni policiji na prisebnosti i disciplinovanosti. U svim zemljama EU "demonstranti" koji bacaju flase,baklje,ulicne kocke i razne ubitace predmete a u nameri da povrede policajce mnogo gore prolaze. Policiji je dozvoljena upotreba vatrenog oruzja. Svi koji brane "demonstrante" neka se isele u demokratske zemlje zapadne Evrope i pokusaju da napadnu policiju.

Gaga

15.08.2020. 00:01

@Damjan - Ех, @Дамјане, @Дамјане, ето пронађи на интернету бруталност француске (у Паризу) и немачке (у Берлину) полиције према демонстрантима. А имаш и "јако лепо понашање полиције у "најдемократскијој земљи света", неки кажу да је то америка. Нећемо даље да идемо, то ти је сасвим довољно.