УБИО ГА ЈЕ ДРВЕНИМ КОЦЕМ ЗБОГ ПАРА: Пресуда за убиство, 30 година затвоира за смрт Славољуба Драгомировића

Д. НОВКОВИЋ

понедељак, 10. 08. 2020. у 10:18

УБИО ГА ЈЕ ДРВЕНИМ КОЦЕМ ЗБОГ ПАРА: Пресуда за убиство, 30 година затвоира за смрт Славољуба Драгомировића

ФОТО: Д. Новковић

АПЕЛАЦИОНИ суд у Крагујевцу потврдио је пресуду Вишег суда у Пожаревцу.

Њом је Небојша Милошевић (35) из Кнежице осуђен на 30 година затвора због тешког убиства Славољуба Драгомировића (66) из Мелнице. Ова пресуда је правоснажна и на њу више не постоји право жалбе.

За саучесника Малишу Драгутиновића (52), такође из Кнежице, који је првостепено осуђен на 10 година, због помагања, наложено је понављање поступка, како би се утврдило да ли је код њега постојао умишљај. Пресуде Апелационог суда донете су на жалбу бранитеља оптужених, док се Више јавно тужилаштво није жалило, пошто су у првостепеном поступку досуђене казне које је и само тражило.

Злочин за који се оптужени терете догодио се 27. септембра 2018. године, док се Славољуб из Петровца на Млави враћао бициклом кући у Мелницу. Оптужени су га пратили аутом, а онда га је Небојша, док је Славољуб гурао бицикл јер је наишао на узбрдицу, дрвеним коцем са оближње њиве, пришавши му с леђа, више пута ударио у главу и тако га усмртио.

Након тога, из џепа му је узео 20 евра и 300 динара, а затим његово тело оставио у каналу поред пута. Првобитно се сумњало да је Славољуба ударио ауто, али су обдукцијом откривене повреде главе нанете ударцима тупим предметом.

РАНИЈЕ ОСУЂИВАНИ

ПРВООПТУЖЕНИ Небојша Милошевић од раније је познат полицији и правосудним органима. Он је већ осуђиван због разбојништва и тешких крађа, док је његов саучесник осуђен због насиља у породици.

Истрагом је утврђено да су се на бициклу налазили Небојшини отисци. Наиме, он се са Славољубом срео у Петровцу, након што је овај узео бицикл са сервиса. Небојша му је тада показивао како раде неке команде на бициклу и тако је оставио отиске. Пошто је, након убиства, страховао да ће их полиција открити, он је однео бицикл мало даље и сакрио га у шипражје.

Мотив овог злочина је користољубље, јер су оптужени мислили да њихова жртва има доста пара, пошто је недавно продао њиву.

 
ОСТАЛИ СУПРУГА И СИН СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

ЗА оптужене нико у Мелници и Кнежици није имао лепу реч, док су покојног Славољуба многи хвалили и жалили, истичући да је био добар и поштен човек. Иза себе је оставио супругу и сина, који нису у стању да се сами старају о себи, јер су лица са посебним потребама.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)