ПИТАО БИХ ГА САМО - ЗАШТО?: Отац Горана Марковића не губи наду да ће пронаћи убицу свог сина

С. КОСТИЋ

01. 08. 2020. у 09:00

ПИТАО БИХ ГА САМО - ЗАШТО?: Отац Горана Марковића не губи наду да ће пронаћи убицу свог сина

Фото: С. Костић

ЖЕЉА ми је само да дочекам да га видим и упитам зашто ми је убио сина, а онда нека му држава суди.

Хоћу да се закон поштује када се ради о мом мртвом сину, мени, мојој породици.

Овако, за "Новости", говори Миленко Марковић (67), из Великих Радинаца код Сремске Митровице, отац убијеног Горана Марковића (20), после 16 болних година обавијених тугом у нади да ће се открити ко га је усмртио.

Од тада до данас нема назнака ко би на такав начин могао да почини злочин, али Миленко верује да је реч о професионалном убици, јер је његов син, како је утврђено истрагом, усмрћен думдум метком у слепоочницу.

Злочин, који је тог јуна потресао мештане овог малог сремског села, остао је у сећању многима, јер је овај младић, усред бела дана, ликвидиран на радном месту на бензинској пумпи.

- То се десило шест дана после Горановог рођендана. Испратили смо га тада на посао, а ни супруга ни ја нисмо слутили да га последњи пут видимо живог - говори очајни отац, који се, како каже, обраћа на све адресе Министарства унутрашњих послова само да би добио одговор на питање - ко је убио његовог сина.

Прва слика после злочина инспекторима је указивала на то да је била реч о пљачки која је пошла по злу.

"РУКОПИС" ПРОФЕСИОНАЛНОГ УБИЦЕ

МИЛЕНКО се пита зашто би неко кренуо у пљачку са метком који је забрањен Хашком конвенцијом.

- То је "рукопис" професионалаца, а не пљачкаша - тврди неутешни отац.

- Они су затекли отворену касу, из које је установљено да је однето око 70.000 динара, али није покупљен сав новац из ње. Пумпа тада није имала видео-надзор, сведока убиства нема, тако да се не зна ни колико је било разбојника, како су дошли и којим путем су побегли - каже Миленко, који све више сумња да је убиство било смишљено.

Отац се сећа да је његов син имао видљиве повреде и масницу изнад десног ока, где га је, према претпоставци, убица ударио оквиром пиштоља.

- Тада се мој син сигурно онесвестио, а онда му је убица испалио метак у слепоочницу. Специјално распрскавајуће зрно прошло је Горану кроз главу и изашло испод десног уха, разневши му мозак и део врата - прича отац док нам показује фотографију на којој се виде улазна и излазна рана.

Миленко додаје да пиштољ из којег је пуцано на Горана није пронађен, што је отежавајућа околност за истражитеље, али да су на месту злочина од убице остали трагови обуће у локви крви.

Из Полицијске управе Сремска Митровица за "Новости" кажу да се на том случају стално ради, али не могу да откривају да ли има помака у истрази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)