ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ЈОВАЊИЦА: Колувија пред судом 28. јула

Новости онлине Н.Б.

субота, 11. 07. 2020. у 17:44 >> 18:52

ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ЈОВАЊИЦА: Колувија пред судом 28. јула

Фото: МУП Предраг Колувија Фото: "Твитер"

ПРЕД Специјалним судом у Београду за 28. и 29. јул заказано је припремно рочисте против Предрага Колувије, већинског власника компаније "Јовањица", који је са још девет особа оптужен за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.

Тужилаштво тврди да су на пољопривредном добру, надомак Старе Пазове, узгајали марихуану. Колувија и остали, ухапшени су 14. новембра прошле године и тада је саопштено да је полиција пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима. Заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић, Колувијин бранилац, наводи да жели што пре да изадју пред суд и тамо изнесу своје доказе. Напомиње да нису писали одговор на оптужницу, како се поступак не би одуговлачио.

Добричанин Никодиновић напомиње и да су након што је оптузница стала на правну снагу, уследила нова хапшења осумњичених, углавном полицијских и припадника служби безбедности, под сумњом да их је Колувија организовао у криминалну групу.

- Самим тим чином, даје се до знања да нема организоване криминалне групе у оптужници која је стала на правну снагу и да су докази у њој танки - наглашава адвокат.


 

 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)