АНЂЕЛКА АТАНАСКОВИЋ У ПРИЈЕПОЉУ: Министарка обишла привреднике (ФОТО)

А.Ровчанин

09. 05. 2021. у 16:42

МИНИСТАРКА привреде Анђелка Атанасковић, боравила је у суботу у радној посети општини Пријепоље.

АНЂЕЛКА АТАНАСКОВИЋ У ПРИЈЕПОЉУ: Министарка обишла привреднике (ФОТО)

Фото А.Ровчанин

 Након састанка са општинским руководством обишла је компаније „Стилекс“, „Ћатић цомпанy“ и „Стар Јела“ и том приликом поручила да је подршка ресора који води усмерена на унапређење пословне инфраструктуре, развој предузетништва и ка великим инвестицијама.

Атанасковић је рекла да је циљ министарства да се кроз дијалог са представницима привреде настави унапређење пословног окружења како би могли даље да шире посао и запошљавају нову радну снагу.

Фото А.Ровчанин

 

- Желимо да чујемо са каквим се изазовима сусрећу, да промовишемо видове подршке коју пружа Министарство привреде, али и да заједнички градимо бољи привредни амбијент који ће омогућити бољи живот наших грађана - истакла је Атанасковић.

Према њеним речима, зато су и организовани обиласци привредних субјеката.

- У разговору са представницима локалних самоуправа и привредницима, на локалу, можемо да видимо шта је неопходно да се уради како би унапредили своје пословање, али и да покажемо примере добре праксе, односно да покажемо да у Србији може добро да се послује - рекла је Атансковић.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић рекао је да су упознали министарку са функционисањем привреде у тој општини и захтевима привредника.

- Разговарали смо о трендовима које би требало да пратимо, који су то проблеми које морамо решавати, које су наше обавезе и задаци, а где може министарство да нам помогне -  рекао је Бабић и захвалио се министарки на посети.

Фото А.Ровчанин

 

Власник компаније „СТИЛЕКС“, која тренутно броји 70 запослених, Есад Хоџић рекао је да посета министарке за њих представља подстицај и подстрек за још бржи развој.

 - То је показатељ и да држава озбиљно размишља и прави стратегију о оваквим, малим и средњим предузећима која су у овим крајевима показала да се развијају и запошљавају раднике упркос пандемији корона вируса -  рекао је Хоџић.

Посету министарке Атанасковић поздравили су и један од власника породичне компаније „ЋАТИЋ ЦОМПАНY“ Исмаил Ћатић и власник и директор фирме „СТАР ЈЕЛА“ Ђорђе Љујић.

Ћатић је рекао је да су указали министарки на изазове са којима се привредници сусрећу у тој општини, посебно када је реч о инфраструктури, док је Љујић, чија компанија тренутно запошљава 140 радника и у плану је да упосли још око 100 њих, као проблем навео недостатак радне снаге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)