Нова ОТП банка Србија као резултат синергије великих банкарских брендова

Novosti online

06. 05. 2021. у 14:00

НОВА ОТП банка Србија а.д. Нови Сад, настала као резултат процеса интеграције ОТП банке Србија а.д. Београд (бивше Societe Generale Србија) и Војвођанске банке а.д. Нови Сад, почела је са радом.

Нова ОТП банка Србија као резултат синергије великих банкарских брендова

Фото: Промо

Најкомплекснија банкарска интеграција икад реализована на овим просторима представља стратешки потез ОТП Групе са циљем да формира водећу банкарску институцију у Србији.

Након оствареног годишњег раста кредита од 15 одсто у 2020. години, као и повећаног тржишног удела у свим осталим сегментима, нова интегрисана банка је прва у Србији по питању тржишног учешћа у сегменту кредита и друга највећа банка по величини активе са укупно 5,2 милијарде евра.

- Интеграционо путовање које је трајало 19. месеци и које данас завршавамо не би било успешно да није било више од 3,000 наших колега и њихове посвећености овом процесу, професионалности и стручности. Чинило се да је у 2020. години пандемијска криза на моменте зауставила свет, али ни то нас није успорило у нашим настојањима да интегришемо два велика система. Јер када знаш где идеш, јасно видиш пут. Идеалан спој вредности, комбинација техничке напредности, врхунског корисничког искуства и традиције представља синергију најбољих решења два велика банкарска бренда, коју ће наши клијенти сада моћи да искусе. Нова етапа је управо почела - истакао је Предраг Михајловић, председник Извршног одбора ОТП банке Србија.

- Ова интеграција је прекретница у историји ОТП Групе. Проширили смо се широм региона и органски и кроз аквизиције, а као резултат наше стратегије раста ОТП није присутан само у 11 земаља, већ́ смо тржишни лидер у Мађарској, Бугарској и Црној Гори и играмо кључну улогу на неколико других тржишта – а сада и у Србији. Поносни смо на ово постигнуће и ОТП Група настоји да допринесе дугорочном успеху српске економије и благостању српског друштва – рекао је Laszlo Wolf, председник Управног одбора ОТП банке Србија и заменик генералног директора ОТП банке Мађарска.

Експозитуре интегрисане банке настављају да раде на истим локацијама као и до сада, са укупно 213 експозитура широм земље. Сада ОТП банка има највећи број банкомата у Србији на 322 локације, а поред тога клијенти имају могућност подизања готовине под истим условима на још 165 банкомата МонеyГет мреже.

Спајање банака омогућава клијентима нове погодности са фокусом на унапређење дигиталног банкарства, те сада на располагању имају: онлине кеш кредит и аутоматску обнову дозвољеног минуса, онлине куповину путно-здравственог осигурања, онлине активацију трајног налога и директног задужења, превремену отплату дуговања на кредитној картици, али и бројне погодности за кориснике наших картица, коришћење телефона као картице (уз mCard и ApplePay), П2П плаћања и пренос средстава приватним лицима путем емаила и телефона и још много тога.

Банка остаје веран дугогодишњи партнер Олимпијском комитету Србије и наставља да пружа подршку социјалном предузетништву, а кроз пети Генератор пројекат ове године ће подржати оне који решења проналазе у дигитализацији и константном иновирању, како би подстакли бригу о екологији и очувању животне средине.

У оквиру ОТП Групе послују и ОТП Леасинг Србија, лидер на тржишту лизинга у Србији по продукцији, као и ОТП Осигурање које пружа услуге животног осигурања преко ОТП банке, као заступника у осигурању.

(50-1991)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)