ДЕТАЉАН ПЛАН ИСПЛАТЕ ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Министар објавио када почиње исплата и када ће нам новац лећи на рачун

Novosti online

28. 04. 2021. у 08:39

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је да се до данас у 8 сати за директну помоћ од 60 евра, у оквиру трећег пакета помоћи државе у борби против пандемије, пријавило 176.281 грађана.

ДЕТАЉАН ПЛАН ИСПЛАТЕ ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ: Министар објавио када почиње исплата и када ће нам новац лећи на рачун

Фото И.Маринковић

Он је за РТС рекао да се у првих пола сата пријавило више од 20.000 људи, док се прошле године за помоћ од 100 евра у првих пола сата пријавило 3.900 особа, односно око пет пута мање.

- У поноћ смо отворили сајт трезора. Систем пријављивања је веома једноставан - укуцате јединствени матични број грађана, број личне карте и банку преко које желите да примите помоћ. Очекујемо да до 12 сати пређемо 500.000 пријављених - рекао је Мали.

Министар је подсетио да се за помоћ не пријављују најстарији, корисници социјалне помоћи и они под управом за кривичне санкције, којима новац аутоматски леже на рачун.

Говорећи о плану исплате он је казао да ће до 6. маја бити исплаћени сви пензионери, од 7. маја креће исплата корисницима социјалне помоћи и управе за кривичне санкције, а од 12. маја исплата свим осталим грађанима.

- Рачунам да ћемо до 20. маја исплатити све. Пауза између 9. и 12. маја је јер исплаћујемо другу минималну зараду као део пакета помоћи привреди - рекао је Мали.

- Министар је подсетио да незапослени у јуну добијају додатних 60 евра помоћи, а пензионери у септембру 50 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)