ЈОШ 200 ХЕКТАРА НОВИМ ФАБРИКАМА: У Шимановцима се радна зона шири, на посао долазе и из Београда (ФОТО)

С. КОСТИЋ

13. 04. 2021. у 09:30

У НАЈВЕЋОЈ индустријској зони у Шимановцима која се простире на 800 хектара, будућим инвеститорима је на располагању још само око 50 хектара.

ЈОШ 200 ХЕКТАРА НОВИМ ФАБРИКАМА: У Шимановцима се радна зона шири, на посао долазе и из Београда (ФОТО)

Фото: В. Н.

Зато је локална самоуправа почела да развија нову радну зону у Сибачу, где ће у понуди бити 200 хектара грађевинског земљишта, које се налази код обилазнице око Пећинаца.


- У радној зони Сибач, која се такође простире уз ауто-пут Београд - Загреб, локална самоуправа је већ изградила приступну саобраћајницу, а тренутно смо у изради пројекта канализационе мреже за ову радну зону - каже директор ЈКП "Путеви општине Пећинци" Мирослав Петровић, додајући да је у претходном периоду локална самоуправа много урадила на развоју комуналне и путне инфраструктуре, као и на обезбеђивању квалитетног снабдевања електричном енергијом радне зоне у Шимановцима.

У радној зони у Шимановцима, послује 70 домаћих и светских компанија и предузећа, а у њој је отворено 7.000 радних места, док је укупна процењена вредност гринфилд инвестиција у oпштини Пећинци око 700 милиона евра.

ДОЛАЗЕ ИЗ БЕОГРАДА

У РАДНУ зону у Шимановцима свакодневно на посао долази око 2.000 радника, углавном из Београда и околних општина.

- Код нас послују моћне светске и домаће компаније које су се успешно прилагодиле раду у условима пандемије, у чему су имале подршку локалне самоуправе. У нашој општини је број незапослених лица најнижи у окружењу и свако ко жели да ради може овде да пронађе посао - истиче Петровић, наглашавајући да од почетка пандемије вируса корона до данас није примећено повећање броја незапослених.

На евиденцији Националне службе за запошљавање у марту прошле године, било је 688 незапослених лица, а у фебруару ове 684 незапослена лица. Према подацима Регионалне привредне коморе у општини Пећинци у последње две године реализовано је 26 нових инвестиција.

Фото: В. Н.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)