ЗА БОЉУ ЕНЕРГЕТСКУ САРАДЊУ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ Потписан Меморандум о разумевању

Е.Б.Т.

12. 04. 2021. у 15:44

МЕМОМРАНДУМ о разумевању између Србије и Црне Горе у области енергетике и рударства, који ће омогућити изградњу високонапонске мреже на Трансбалканском коридору за пренос струје, потписан је данас у Београду.

ЗА БОЉУ ЕНЕРГЕТСКУ САРАДЊУ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ Потписан Меморандум о разумевању

Министарство енергетике

- Без стабилности електро-енергетког система нема ни економске стабилности, и без нашег заједничког рада нема ни будућег привредног развоја једне и друге државе – оценила је министарка енергетике Зорана Михајловић након што су она и црногорски министар за капиталне инвестиције, Младен Бојанић, потписали документ.

Михајловићева је Трансбалкански коридор оценила као најзначајнији пројекат у нашој земљи и истакала да је тема састанка била изградња високонапонске мреже на том систему ка Црној Гори.

- Разговарали смо и о новим капацитетима,  о изградњи хидро-електране за коју се тренутно ради пројектна документација, али и о унапређењу сарадње у  обновљивим изворима енергије – навела је министарка. – Договорили смо се да формирамо оперативне тимове који ће нашу сарадњу  преточити у реализацију, од чега ће грађани обе државе имати користи.

Министар Бојанић је истакао да је црногорска страна спремна да настави и унапреди вишедеценијску сарадњу, а крајњи циљ је да обе државе буду енергетски и економски богате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)