НОВИ СИСТЕМ "еУПРАВЕ": "Плати" за таксе и накнаде за документа

Б.Б.

16. 03. 2021. у 19:49

"ПЛАТИ" је нови система "Е управе", који грађанима омoгућава да на нов и ефикасан начин плате таксе и накнаде за услуге које пружају органи јавне управе, а представили су га Александар Вулин, министар унутрашњих послова и Михаило Јовановић, директор Канцеларије за информационе технологије и елекронску управу.

НОВИ СИСТЕМ еУПРАВЕ: Плати за таксе и накнаде за документа

Фото П. Милошевић

На порталу "еУправа" развијен је посебан систем www.plati.euprava.gov.rs, који омогућава креирање јединственог платног налога за било коју услугу који садржи јединствени позив на број одобрења. На овај начин у потпуности се елиминише потреба доношења оверене уплатнице у папиру као доказа да је плаћена одговарајућа такса или накнада. Након креирања платног налога, грађани на Порталу еУправа могу платити улслугу Дина, Виза, Мастер и Маестро платном картицом свих банака које послују на тржишту Србије. Такође, уплатницу могу да сачувају и плате је путем свог налога електронског банкарства, или на шалтеру било које банке или поште.

Тренутно на овом систему доступно је 300 услуга Министарства унутрашњих послова, као што је плаћање такси и накнада приликом вађења нових личних карата и пасоша, регистрације возила, издавања саобраћајне дозволе итд, а ускоро и остали органи државне управе ће почети да користе овај систем.

- Само од јануара ове године на Порталу еУправа преко 24.000 грађана је заказало термин за личну карту и пасош и сви они су морали да оду до банке или поште како би платили таксе и накнада - навео је Јовановић.

- Од сада грађани то више неће морати да раде. Довољно је да преко Портала еУправа закажу термин и преко система "Плати" креирају уплатницу и плате, а та уплата биће евидентирана и доступна шалтерском службенику приликом одласка у заказан термин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)