ВЕЛИКИ НАПРЕДАК У УСАВРШАВАЊУ ЈАВНЕ УПРАВЕ: Ћате следе европски пут

Ј.Ж.С.

17. 03. 2021. у 08:20

ПРЕ само четири године Србија је направила прве кораке у реформи стручног усавршавања у јавној управи оснивањем Националне академије за јавну управу (НАЈУ).

ВЕЛИКИ НАПРЕДАК У УСАВРШАВАЊУ ЈАВНЕ УПРАВЕ: Ћате следе европски пут

Фото: Depositphoto

Успели смо да за кратко време систем стручног усавршавања подигнемо на виши ниво и учинимо га једнако доступним свим запосленима на државном и локалном нивоу, рекла је Марија Обрадовић, министар државне управе и локалне самоуправе.

- Уведен је систем квалитета и почеле су да се примењују најсавременије методе и технике у обучавању наших службеника - нагласила је министарка Обрадовић.

За в.д. директора НАЈУ, Дејана Милетића да би жељене промене у погледу реформе јавне управе и професионализације рада службеника биле одрживе, да би се трајно променило конкретно понашање људи који раде у управи, потребно је мотивисати службенике да раде на себи.

- Управо на томе посвећено ради цео тим Академије и то је правац који примењујемо како бисмо свим службеницима олакшали процес усавршавања и напретка и како би се ритам промена додатно убрзао и Србија задржала свој европски пут - рекао је Милетић.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)