УСВОЈЕН ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ: Министар Мали - Потврда да се Влада Србије бори против корупције, биће задужени најбољи инспектори

Тањуг

25. 02. 2021. у 21:05

УСВОЈЕН ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ: Министар Мали - Потврда да се Влада Србије бори против корупције, биће задужени најбољи инспектори

ТАЊУГ

У ПОСЕБНО формираном сектору у Пореској управи који ће се бавити спровођењем данас усвојеног Закона о пореклу имовине, биће 60 и то најбољих инспектора, задужених само за овај закон, каже министар финансија Синиша Мали.

Он наводи да је 20 инспектора већ обучено за обављање овог посла који практично почиње 12. марта, када је прописано да Закон о утврђивању порекла имовине и посебном порезу почне да се примењује.

Тај број је, каже Мали, за почетак сасвим довољан, а осталих 40 инспектора ће се обучавати у међувремену и попунити број од 60 људи предвиђених за испитивање порекла имовине.

Према његовим речима, измене које су у последња два дана биле пред посланицима у Скупштини Србије, биле су усмерене управо ка томе да закон може ефикасније и брже да се спроводи.

- Закон је потврда напора Владе Србије и њене опредељености да се бори против корупције. Код његовог спровођења је битно да он важи за све грађане и да нема повлашћених - објашњава Мали.

То, наглашава он, значи да ће свако ко не може да докаже да је новац зарадио на легалан начин или да је повећао имовину несразмерно својим приходима, бити предмет истраге.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)