НОВИ ПАЗАР И ТУТИН ЗАСЛУЖУЈУ ВИШЕ И БОЉЕ: Министар Момировић о обнови путева и улагањима државе у југозападној Србији (ФОТО)

Н. КОЧОВИЋ

16. 02. 2021. у 17:44

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировића изјавио је у Новом Пазару да држава улагањем у инфраструктуру жели да поврати и повећа поверење грађана овог краја који је деценијама занемариван.

НОВИ ПАЗАР И ТУТИН ЗАСЛУЖУЈУ ВИШЕ И БОЉЕ: Министар Момировић о обнови путева и улагањима државе у југозападној Србији (ФОТО)

Фото: Н. Кочовић

Момировић је, са сарадницима и представницима локалне самоуправе, обишао обилазницу око Новог Пазара, али и радове на реконструкцији магистралног пута ка Тутину које изводи турска фирма “Ташјапи”, a вредни су 24 милиона евра.

- Ово је стратешки важна саобраћајница и требала је да буде реконструисана пре више деценија. Превише каснимо, поготово за овај крај и немамо више времена за губљење и морамо да надокнадимо оно што није рађено деценијама. Председник Вучић је јасно истакао да је улагање у овај крај приоритет, у питању је престиж, а људи одавде морају да поврате, а и да подигну поверење у своју државу – поручио је Момировић.

Он је подсетио да је рок за завршетак радова јун 2022. године, али да ће се трудити да све буде завршено и раније, можда и до краја ове године.

Момировић је најавио да ће држава у сарадњи са локалном самоуправом наставити да улаже у Нови Пазар, да ће у наредном периоду бити урађено 110 километара канализационе и колекторске мреже, да је у плану и изградња постројења за прераду отпадних вода, али и инвестиције у спорстку инфраструктуру.

- Надам се да ће до краја године кренути радови и на деоници аутопута од Пожеге до Бољара, а планирана је и реконструкција пута Краљево – Нови Пазар јер овај град заслужује да буде боље повезан са осталим деловима Србије. Нови Пазар заслужује озбиљне инвестиције – додао је министар у чијој пратњи је био и директор Путева Србије Зоран Дробњак.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истакао је да су изградња обилазнице око града и реконструкција пута до Тутина два веома битна пројекта јер у прошлости врло мало улагано у овај крај.

МИНИСТАР: ИМА ВЕЋИХ ПРИОРИТЕТА ОД АЕРОДРОМА

МИНИСТАР Момировић изјавио је да са представницима локалне самоуправе Новог Пазара није разговарао о изградњи аеродрома у близини овог града и да је то превише озбиљна инвестиција.

- Не желимо неопрезно да улазимо у такве инвестиције и политички промовишемо себе, а да то има упитну перспективу. Ми се нисмо прославили инвестицијама у аеродроме, имамо Београд и Ниш, делимично Краљево, а у овом тренутку има приоритетнијих питања попут путне и комуналне инфраструктуре – објаснио је Момировић.

- Последњих година се улаже, поготово у путну инфраструктуру и ово је конкретан доказ. Били смо неразвијено подручје, а овај путни правац и аутопут Пожега Бољаре су пројекти за будућност и развој нашег краја – навео је Бишевац.

Он је најавио да ће ове године бити урађено километар и по обилазнице око града, а да ће упоредо са тим бити рађено на решавању проблема експропријације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)