МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА: Решење за фриленсере за недељу дана

Ј. Су.

21. 01. 2021. у 15:48

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА: Решење за фриленсере за недељу дана

Фото Танјуг

ИАКО о детаљима састанка између министарства финансија и фриленсере не желе много да причају, решавање проблема наплате пореза одвија се у добром смеру.

Како је рекао први човек финансија Синиша Мали, за недељу дана ће бити изнето и коначно решење за фриленсере.

- Не бих желео да било шта говорим о чему смо разговарали и како смо разговарали, управо због тога што су разговори у току - истакао је Мали. - То је одговорно с моје стране. Начин на који ћемо водити разговоре и на који водимо разговоре је у добром духу. Договорили смо се да до краја следеће недеље седнемо поново са представницима фриленсера за сто да видимо шта су детаљи. Крећемо у ту врсту анализе постојећег стања, тако да за седам дана имаћемо одговор на питања фриленсера и тада ћемо их јавно изнети.

Пореска управа је, иначе, после састанка, обуставила поступке према фриленсерима, док се преговори не заврше.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Miki Zg

21.01.2021. 16:45

Lično mislim da svi ljudi trebaju plaćati poreze kao što je u svijetu ,pa i frilenseri .Trebala bi biti neka stopa prihvatljiva za te preduzetnike i za državu .Mnogi su registrirani u inozemstvu ( Rumunija ,javno izjavljuju na YUtjubu ),a vrše poslovne radnje u Srbiji !

dx202xd

21.01.2021. 22:11

@Miki Zg - Niko se od njih ne protivi plaćanju poreza ali po stopama i uslovima koji važe u svim zemljama u okruženju. Mak Bosna hrv Rumunija Bugarska... A ne po lopovskim po kojim više daješ državi a nemaš ni bolovanje ni kredit ni staž... A o pljačkaškom pokušaju da to naplate 6 godina unazad a do juče im govorili da ne trebaju da plaćaju ništa bolje da ne komentarišem.

Malena

01.02.2021. 18:26

@dx202xd - Слажем се да не треба да плаћају уназад порез. И треба да буде као свуда у окружењу. Али... За стаж треба сами да уплаћују. То им нико не брани! Толико сигурно зараде иначе се неби тим послом бавили! Плаћање пореза нема никакве везе са стажом, боловањем или годишњим одмором. То је све до њихове воље. Ако региструју свој рад у АПР имају на то право!